hirdetés

A Fidesz-szavazók fele nemcsak kritikátlanul elhisz mindent, hanem még hozzá is tesz

Egy friss kutatás szerint a Fidesz-szavazóknak a fele tartja igaznak azt a fals állítást, hogy „a magyar kormány nem szavazta meg a szankciókat”. Ezt ráadásul maguk álmodták, mert ezt még a kormány sem mondta soha.

hirdetés

A kormánypropagandistáktól egyáltalán nem áll távol a füllentés. Kedvencünk, miszerint Németország már nem is létezik. Ezt az adófizetők pénzéből fenntartott Terror Háza Múzeum főigazgatójának sikerült mondania. Schmidt Mária a Hír TV-ben Bayer Zsolt azon kérdésére válaszolt, hogy szerinte van-e még Németország, úgy felelt, „már nincs”.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója (Fotó: MTI/Soós Lajos)Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A szankciók tekintetében ugyanakkor még Orbán Viktor miniszterelnök sem mondta soha, hogy nem szavazta meg azokat. Mind a nyolc csomagnál igennel voksolt. A Fidesz-szavazók felének figyelmét tehát nyolcszor kerülte el a valóság, ami azért figyelemreméltó, mert mind a nyolc csomagról nagy terjedelemben beszámolt a teljes sajtó, függetlenül attól, hogy melyik politikai oldalhoz tartoznak az orgánumok. Magyarország tehát hivatalosan mind a mai napig támogatja a szankciókat de jure, vagyis jogilag. Mindössze csak szavakban utasítja el azokat. Sőt, Orbán Viktor még indokolta is ezt az ellentmondást azzal, hogy őt átverték Brüsszelben azért szavazott igennel, mert azt mondták neki, hogy a szankciók majd elhozzák a békét. A kormányfő szerint azért nem lettek jók a szankciók, mert az ígéretekkel ellentétben folyik a háború és az árak ezen intézkedések miatt emelkedtek meg.

Itt a miniszterelnöki indoklással azért már vannak gondok, hiszen nem nagyon hihető, hogy egy komoly európai politikus jóslásokba bocsátkozott volna a szankciók hatásának időintervalluma tekintetében. És mondjuk olyat mondott volna, hogy ó Viktor, néhány hónap és Putyin a szankciók miatt térden állva könyörög nálunk a békéért. Ha pedig ilyet is mondott volna mondjuk egy Emmanuel Macron négyszemközt Orbán Viktornak, akkor azt Európa legravaszabbjának tartott politikusa el se hiszi. A négyszemköztöt csak azért említjük, mert nyilvánosan természetesen nem mondott ilyesmit a francia elnök és egyetlen más brüsszeli vezető politikus sem. Aztán az áremelkedés indoklással is gond van, hiszen az első ársapka Magyarországon még tavaly került bevezetésre, vagyis a háború és a szankciók előtt. Ennek egy éves évfordulójáról épp most emlékeztek meg egy gyászjelentésben a senyvedő benzinkutasok.

hirdetés

Véleményvezér

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.
A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?
Őrületesen olcsó áron hirdeti játékkonyháját az egyik nemzetközi áruházlánc, mégis külföldi boltjaikban érdemes megvenni

Őrületesen olcsó áron hirdeti játékkonyháját az egyik nemzetközi áruházlánc, mégis külföldi boltjaikban érdemes megvenni

Csodaország lettünk. Már az akciós termékek is drágábbak itthon, mint külföldön.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo