A Fidesz-szavazók fele nemcsak kritikátlanul elhisz mindent, hanem még hozzá is tesz

Egy friss kutatás szerint a Fidesz-szavazóknak a fele tartja igaznak azt a fals állítást, hogy „a magyar kormány nem szavazta meg a szankciókat”. Ezt ráadásul maguk álmodták, mert ezt még a kormány sem mondta soha.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A kormánypropagandistáktól egyáltalán nem áll távol a füllentés. Kedvencünk, miszerint Németország már nem is létezik. Ezt az adófizetők pénzéből fenntartott Terror Háza Múzeum főigazgatójának sikerült mondania. Schmidt Mária a Hír TV-ben Bayer Zsolt azon kérdésére válaszolt, hogy szerinte van-e még Németország, úgy felelt, „már nincs”.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója (Fotó: MTI/Soós Lajos)
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A szankciók tekintetében ugyanakkor még Orbán Viktor miniszterelnök sem mondta soha, hogy nem szavazta meg azokat. Mind a nyolc csomagnál igennel voksolt. A Fidesz-szavazók felének figyelmét tehát nyolcszor kerülte el a valóság, ami azért figyelemreméltó, mert mind a nyolc csomagról nagy terjedelemben beszámolt a teljes sajtó, függetlenül attól, hogy melyik politikai oldalhoz tartoznak az orgánumok. Magyarország tehát hivatalosan mind a mai napig támogatja a szankciókat de jure, vagyis jogilag. Mindössze csak szavakban utasítja el azokat. Sőt, Orbán Viktor még indokolta is ezt az ellentmondást azzal, hogy őt átverték Brüsszelben azért szavazott igennel, mert azt mondták neki, hogy a szankciók majd elhozzák a békét. A kormányfő szerint azért nem lettek jók a szankciók, mert az ígéretekkel ellentétben folyik a háború és az árak ezen intézkedések miatt emelkedtek meg.

Itt a miniszterelnöki indoklással azért már vannak gondok, hiszen nem nagyon hihető, hogy egy komoly európai politikus jóslásokba bocsátkozott volna a szankciók hatásának időintervalluma tekintetében. És mondjuk olyat mondott volna, hogy ó Viktor, néhány hónap és Putyin a szankciók miatt térden állva könyörög nálunk a békéért. Ha pedig ilyet is mondott volna mondjuk egy Emmanuel Macron négyszemközt Orbán Viktornak, akkor azt Európa legravaszabbjának tartott politikusa el se hiszi. A négyszemköztöt csak azért említjük, mert nyilvánosan természetesen nem mondott ilyesmit a francia elnök és egyetlen más brüsszeli vezető politikus sem. Aztán az áremelkedés indoklással is gond van, hiszen az első ársapka Magyarországon még tavaly került bevezetésre, vagyis a háború és a szankciók előtt. Ennek egy éves évfordulójáról épp most emlékeztek meg egy gyászjelentésben a senyvedő benzinkutasok.

Véleményvezér

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo