hirdetés

8 módszer az önbizalom fejlesztésére

Életünk kezdetén egészséges önbizalommal jövünk a világra, ami az évek során a külvilág hatására megerősödhet vagy megtépázódhat. A jó hír az, hogy az önbizalom fejleszthető, és a fejlesztés során elért szint fenntartható. Íme 8 módszer, mely a mindennapokban alkalmazható.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Kép:PP archív

1. Legyünk büszkék a sikerélményeinkre és magunkra! Írjunk össze legalább 10 sikerélményt. Az elkészült listát, jól látható helyre rakjuk ki és naponta olvassuk át.Ezzel megtanuljuk megünnepelni sikereket, örömöket, és tisztelni magunkat.

2. Tűzzünk ki célokat! Ez fontos, hogy kiaknázzuk lehetőségeinket. Ha vannak céljaink, több értelmét látjuk a reggeli felkelésnek. Kutatások bebizonyították, hogy azok az emberek, akik megfogalmazzák céljaikat tudatosabban és magabiztosabban élik az életüket! Az elért célok pedig, akármilyen aprók legyenek is, mindig építik az önbizalmat. Kezdjük 3 könnyen kivitelezhető céllal, melyek mégis fontosak. Minden cél elérését ünnepeljük meg!

3. Fogalmazzunk meg pozitív megerősítéseket! Ezeket érdemes reggel felkelve azonnal hangosan elmondani magunknak. A nap során ismételjük meg párszor, különösen, ha éppen elbizonytalanodunk magunkban. Fontos a megfogalmazás! a. mindig jelen időben, b. egyes szám első személyben, c. kijelentő módban fogalmazzunk, d. használjunk motiváló, lelkesítően ható szavakat, e. egy-egy jól megválasztott jelző bekapcsolja az érzelmeket, melyek felerősítik a megerősítő mondat hatását.

4. Vizualizáljuk a kitűzött célt! Nézzük végig, mint egy belső filmet, majd lépjünk bele a filmbe. Az a legfontosabb szabály, hogy minél több érzékszervet vonjunk be belső képek megalkotásába.

5. Küzdjük le félelmeket! Nézzünk szembe velük, értsük meg, hogy miért alakultak ki.Próbáljunk arra gondolni, hogy a kudarcok egy tanulási folyamat részei. Ha legyőztük egy félelmünket, azt azonnal fel is írhatjuk a sikerlistára. Gondoljunk úgy félelmeinkre, hogy mindegyik legyőzésével erősödünk, és közelebb kerülünk céljaink megvalósításához.

6. Mindenhez úgy álljunk úgy hozzá, hogy meg tudodjuk csinálni!

7. Mosolyogjunk!

8. Öltözzünk úgy, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben!

Siklós Barbara Coaching Team

hirdetés

Véleményvezér

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo