Nemcsak a férfi szívét, hanem a pénztárcáját is megnyitja a karácsony

Igyekeznek kitenni magukért a férfiak az ünnepek idején: egy friss kutatás szerint többet költenek karácsonyi ajándékokra, mint a hölgyek, különösen, ha a párjuk meglepetéséről gondoskodnak. Mivel azonban a nők közel kétharmada valamilyen személyes, saját készítésű ajándékra vágyik, nem érdemes túlzásokba esni. Milyen ajándékok nyűgözik le a másik nemet és melyek azok, amelyeknek nincs helye a karácsonyfa alatt?

Kép: Pixabay

A férfiak 36 százaléka a társára szánná a legtöbb pénzt, míg a nőknek csak egytizede gondolkodik így, ők inkább a családjukra áldoznának. Az, hogy a férfiak számára nagyobb prioritást élvez a társuknak adott ajándék, a költésekben is visszatükröződik: a többség 10 ezer forintnál többet költene társa megajándékozására, míg a nők 79 százaléka ennél kevesebbet szánna a párjára.

Milyen ajándékra érdemes költeni?

A kreativitás a sláger az idén: a magyarok kétharmada a szeretettel, saját kezűleg készült ajándékoknak örül a legjobban. Sőt, a férfiak talán még jobban is értékelik ezeket, 77 százalékuk ugyanis szívvel-lélekkel készült meglepetést kap legszívesebben, míg a nők 61 százaléka boldog az ilyen ajándékoktól - derül ki az Elittárs felméréséből.

Azok, akik nem barkácsmesterek, koncert vagy színházjegyhez, esetleg valamilyen tárgyi ajándékhoz folyamodnak. Azonban nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb ötlet: a felmérés eredményei alapján a nők kívánságlistájának második helyén ugyanis a társsal közös utazás áll. A férfiak jóval materiálisabbak: olyan tárgyi dolgokkal is elégedettek lennének, mint egy minőségi parfüm, vagy egy jó könyv (36 százalék), míg az utazás (19 százalék) és a művelődéssel kapcsolatos ajándékok (16 százalék) kevésbé számítanak a kedvelt meglepetések közé.

Kínos mosolyok a csomagbontás után

Kedves férfiak, ezeket a bakikat ne kövessék el: a nők közel fele szerint a szexuális segédeszközök egyáltalán nem valók a karácsonyi meglepetésnek és ugyancsak hamis lelkesedéssel fogadnak kuponokat (35 százalék), tanácsadó könyveket (34 százalék) és silány parfümöket (33 százalék).

A karácsony maradjon a szeretet és ne a hulladék ünnepe!
Az év utolsó hónapjában a fejenkénti átlagos havi 7,8 kg-os papírfogyasztásunk az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) adatai szerint 10-15 százalékkal, akár 9 kilóra is nőhet, köszönhetően a felfokozott ünnepi vásárlási láznak.
Kedves hölgyek, figyelem! A plüssállatok (35 százalék), tanácsadó könyvek (32 százalék) a férfiak kívánságlistájáról is hiányoznak, sőt 32 százalékuk a szexuális segédeszközöket sem a fa alatt képzeli el.  Ezeken kívül a különböző kuponok és utalványok a válaszadó férfiak 30 százalékánál is legfeljebb egy kínos mosolyt csal az arcra, az igazi öröm viszont elmarad.

Ha nincs kit megajándékozni…

A válaszadóknak csak 9 százaléka utazik el az ünnepekre, a többség, 91 százalékuk otthon marad. A felmérés kitért az ideális karácsony képére is: a megkérdezettek alig 12 százaléka a párjával kettesben, míg 85 százalékuk a családjával és a társával együtt képzeli el a tökéletes ünneplést. Ennek ellenére sokak számára a karácsony vidám ünnep helyett csendes éj marad: az egyedülállók közel negyede ugyanis egymagában tölti az ünnepeket.

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo