CIB: segítség a devizahiteleseknek

A tavaly indított átstrukturálási program szeptembertől a CIB Újratervező Hitellel bővül, amely a piacon egyedülálló, hosszú távú megoldást kínáló konstrukció az ingatlanfedezetes devizahitellel rendelkezők számára.

A CIB Bank az elmúlt évben számos törlesztéskönnyítő megoldást dolgozott ki fizetni nem tudó ügyfeleinek. A nagyszabású program keretében csak az ingatlanfedezetes devizahitelek átstrukturálásában 180 munkatárs dolgozott. A CIB Bank több mint 30.000 lakossági ügyfelét kereste fel, és kínált törlesztési nehézségeikre megoldási lehetőséget.  Minden harmadik esetében elindulhatott az átstrukturálási folyamat, s ezidáig 6.000 ügyfél élt az új konstrukció nyújtotta könnyítésekkel.  Legtöbben - a 2009-ben az Év lakossági hitelterméke díjat elnyert - CIB Megoldást Hitelt választották.

A kedvezményes árfolyam alkalmazása, kamatcsökkentés, illetve kamat-visszatérítés mellett az utóbbi hónapokban szinte minden piaci szereplő megjelent törlesztőrészlet-csökkentő megoldásokkal. A CIB Bank - szem előtt tartva, hogy többféle, hosszú távú megoldást kínáljon a törlesztési nehézségekkel szembesülő ügyfeleinek - kialakította a CIB Megoldás Hitelt svájci frank és forintalapon is. Ez utóbbi esetében a 2 éves könnyített időszak alatt csökkentett, fix összegű, árfolyam-független  törlesztőrészletekkel  számolhat az ügyfél.   

A CIB Bank szeptemberben elindítja a CIB Újratervező Hitelt is, ami jelenleg a hazai lakáshitelezésben egyedülálló, maradványértékes konstrukció. Lényege, hogy a svájci frankban denominált hitelt először át kell váltani euróra. Ezután az ügyfél teherbíró képességéhez igazított, csökkentett havi törlesztőrészletet lehet fizetni egészen a futamidő végéig. A fennmaradó tőketartozás ekkor egy összegben válik esedékessé. Ezzel tehát hosszútávra, a futamidő teljes időszakára lehet átstrukturálni a felvett hitelt.

A CIB eddig is komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy megőrizze ügyfelei fizetőképességét. A svájci frank alapú lakáshiteleknél az utóbbi 2 évben mindössze 0,3%-kal emelte kamatait (4,69%-ról 4,99%-ra). Ez lényegesen kevesebb, mint a versenytársak többségénél alkalmazott mérték. A forrásköltség- és a kockázati felár emelkedésének nagy részét is magára vállalta a bank. Ez a svájci frank alapú lakáshiteleknél az egyik - ha nem a - legkedvezőbb hiteldíjat eredményezte az évi 4,99%-os kamattal és 1,32%-os éves kezelési költséggel.

Ami pedig a forintalapú lakáshiteleket illeti, a jegybanki alapkamat folyamatos csökkenését követve a CIB nagymértékben csökkentette a lakáscélú forinthitelei kamatát. Ez  2006-hoz képest 40%-os hiteldíj csökkenést jelent.

Véleményvezér

18 millió forintba kerülő önkéntes munkát talált Hadházy Ákos

18 millió forintba kerülő önkéntes munkát talált Hadházy Ákos 

Önkéntes munka, aminek kapcsán azért a tűzhöz közeliek el tudnak hozni majd 20 millió forintot.
Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk

Ez ciki, a kockázati tőkebefektetők még Ukrajnába is szívesebben mennek, mint hozzánk 

2024 első negyedéve siralmas a magyarországi kockázati befektetések területén.
52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb

52 millió forintot tudott magára pakolni a Fidesz-celeb 

Gyönyörű smukkokal domborítanak a szép hölgyek.
Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában

Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában 

Van alapja bőven a pedagógusok elégedetlenségének.
Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert

Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert 

Szijjártó Péter és az oroszok különös kapcsolata.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo