hirdetés

Luxemburg-békedíjat kapott László Ervin

Luxemburg-békedíjat kapott László Ervin professzor, a magyar származású, nemzetközi hírű gondolkodó, a Budapest Klub megalapításáért és a szervezettel véghezvitt humanitárius tevékenységéért. László Ervint ugyanezen tevékenységért már két alkalommal jelölték Nobel-békedíjra is.
hirdetés

A 2012-ben alapított Luxemburg-békedíjat egy nemzetközi szervezet a Schengeni Béke Alapítvány Luxemburg-békedíj Bizottsága adja át évről évre, immár 9 kategóriában. Ez az elismerés a Word Peace Forum, a Word Peace Senate és a Shengeni Béke Alapítvány közös díja, melyet maga őfelsége Henrik luxemburgi nagyherceg hagy jóvá. A 2017-es Luxembourg- békedíj „Kiemelkedő Férfi Béke Aktivista” kategóriájában nyert díjat László Ervin és külön díjat nyert maga a Budapest Klub. A díjakat Dr. Sági Mária, a Budapest Klub alapítótagja, és ügyvezető igazgatója és Anne-Marie Voorhoeve, a Budapest Klub kreatív stratégiai igazgatója vették át június 30-án az Európai Parlamentben.

László Ervin
Kép:PP archív

A jelenleg Olaszországban élő László Ervint a Budapest Klub megalapításáért, és a szervezet keretein belül az elmúlt húsz év során az egyetemes béke megteremtéséért tett munkájáért jelölték a Luxemburg-békedíjra. A tudományfilozófus és zongoraművész professzort, aki Demcsák Máriával, a Piac & Profit alapító főszerkesztőjével 2000-ben együtt hozta létre Magyarországon az Üzleti Etikai Díjat, munkásságáért már kétszer jelölték Nobel-békedíjra is.

Ez a díj egyben elismerése annak a munkának, amit a Budapest Klub szervezete végez egy békés es fenntartható világért. A Budapest Klub 1996-ben alakult meg, amikor a Magyar Tudományos Akadémián összegyűlve korunk néhány jelentős személyisége – többek közt Gönz Árpád, a Dalai Láma, Yehudi Mehunin, Csingiz Ajtmatov, Riane Eisler, Vigdís Finnbogadóttir, Peter Ustinov - aláírta az úgynevezett Planetáris Tudat Kiáltványt.

A kiáltvány a huszadik század egyik legfontosabb okmánya, amely arra hívja fel az emberiség figyelmét, hogy meg kell változtatnia a gondolkodását annak érdekében, hogy az emberi faj fennmaradhasson a Föld bolygón. Megalakulása óta a Budapest Klub már 24 országban működik: tudósok, tanárok, művészek, fiatalok emberiség javát szolgáló munkájukkal együttesen tesznek azért nap, mint nap ezekben az országokban, hogy a világ egy békésebb és jobb hely legyen. A világszervezet fő üzenete, hogy mindenki képes változtatni a világ helyzetén.

Ideje a szavakat tettekre váltani
A Magyar Tudományos Akadémia Kodály-termében ünnepélyes keretek között vehették át kitüntető okleveleiket a Budapest Klub Global Executive Council első tagjai. A Budapest Klub Alapítvány kuratóriuma által újonnan kinevezett testületi tagok feladata, hogy a magyar alapítású, nemzetközi humanitárius szervezet életébe kreatív, a mai kornak megfelelő tevékenységekkel olyan intenzitást vigyenek, ami által a Budapest Klub kommunikációjában és tevékenységében eléri, összeköti és immáron mozgósítja is azokat, akik világszerte szimpatizálnak a szervezet világjobbító törekvéseivel.
hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo