hirdetés

A K&H lett a legzöldebb hazai bank

A K&H elnyerte a Magyar Nemzeti Bank Zöld Bank Díjat a pénzügyi szektor környezetileg is fenntartható növekedése érdekében tett példaértékű gyakorlatáért. Az elismerést annak köszönhetően kapta meg a pénzintézet, hogy saját ökológiai lábnyomának csökkentése mellett a technológiai lehetőségeket kiaknázva olyan digitális szolgáltatásokat vezet be, amelyeknek köszönhetően 2020-ra megvalósulhat a teljes mértékben papírmentes pénzügyi tranzakciók és bankfiókok működtetése.
hirdetés

A környezetileg is fenntartható gazdasági növekedés megvalósításának elismeréseként a K&H elnyerte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld Bank Díjat. Az MNB a díjjal a pénzügyi szektor működésének és szolgáltatásainak „zöldítésére” irányuló gyakorlatot kívánja elismerni. „A hosszútávon fenntartható növekedést nemcsak saját működése során, hanem befektetési és hitelezési politikáján is érvényesíti a pénzintézet.

"Saját ökológiai lábnyomunk csökkentése mellett arra is törekszünk, hogy a digitális technológia nyújtotta lehetőségeket kiaknázva papírmentes pénzügyi tranzakciókat kínáljunk ügyfeleinknek, annak érdekében, hogy még egyszerűbb és gördülékenyebb banki és biztosítási szolgáltatásokban részesüljenek” – hangsúlyozta ki David Moucheron, a K&H Csoport vezérigazgatója a díj átvételekor, amelyet az MNB elnöke, dr. Matolcsy György adott át.

Zöldebb gazdaság

A K&H az elmúlt évben 250 milliárd forint értékű új hitel kihelyezése mellett 50 milliárd forint értékű hitelkérelmet hagyott jóvá napenergia-projektekre, 150 megawatt új, „zöld” kapacitást teremtve ezzel. Emellett ma már az aktív ügyfelek közel 50%-a biometrikus profillal rendelkezik, ami lehetővé teszi a napi tranzakciók szinte teljes mértékben papírmentessé tételét, a tavalyi évben 200 ezer főre növekedett a mobilbanki szolgáltatásokat aktívan használó ügyfelek száma, és az Okos ügyfélszolgálat segítségével a főbb nem-életbiztosításokhoz kapcsolódó ügyek online is intézhetők. Ezzel 2020-ra megvalósulhat a teljes mértékben papírmentes pénzügyi tranzakciók és bankfiókok működtetése.

Kép:PublicDomainPictures

Zöldebb iroda A csoport-szinten 2020-ig vállalt 25%-os csökkentést felülteljesítve a cég megfelezte CO 2 kibocsátását, köszönhetően annak is, hogy már 22 olyan fiók működik országszerte, ahol nincs közvetlen széndioxid-kibocsátás. Eközben a vízfelhasználás és a kommunális hulladék mennyisége is megfeleződött. A székház hűtés-fűtés rendszerét 170 napelem és 3 geo kút működteti, és az idei évtől az új fiókokban ún. zöld áramot, azaz hőszivattyús technológiát helyeznek üzembe.

Zöldebb jövő

A zöldebb jövő támogatásaként a K&H öko alap befektetési lehetőséget kínál megújuló energia technológiával, víz menedzsmenttel és az éghajlat káros hatásainak mérséklésével foglalkozó vállalatok részvényeiből. A mezőgazdaság és élelmiszeripar fenntartható növekedése érdekében a fiatal agrárszakemberek kutatómunkáját a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat támogatja. A hazai startupok sikeres vállalkozássá fejlődését szolgáló "Start it @K&H" inkubátorban pedig kiemelt helyet kapnak a fenntartható technológiát alkalmazó innovációk.

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo