hirdetés

Tréning exportálóknak

Hatalkalmas exportfejlesztési tréningsorozatot szervez a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) kis- és középvállalkozásoknak. Az Exportakadémia nevet viselő, átfogó menedzsmentképzés szeptember 23-án indult, és célja, hogy gyakorlati ismeretek átadásával hozza lendületbe a magyar cégek exporttevékenységét.
hirdetés

Az MNKH 2012-ben indította útjára Exportakadémia szolgáltatását azzal a céllal, hogy a magas hozzáadott értékű termékeket és szolgáltatásokat előállító, hazai kis- és középvállalkozások számára egy olyan komplex és hazánkban egyedülálló képzéscsomagot hozzon létre, mellyel a részt vevő cégek növelhetik nemzetközi versenyképességüket, és hatékonyabbá tehetik külpiaci jelenlétüket.

Brit–Magyar Üzleti Fórum
időpont:2015. október 8., helyszín: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)
Folytatódik a tavaly nagy sikerrel elindított Brit−Magyar Üzleti Fórum. Idén is teljes körű áttekintést adunk a hazai kis- és középvállalatoknak a jól működő, erős, igényes és sokoldalú keresletet támasztó Egyesült Királyság országai piacának szinte korlátlan lehetőségeiről. Előadóink részletesen tájékoztatnak, hasznos tapasztalatokat osztanak meg a kedvező adózási, jogi környezetről, a vállalkozásbarát szabályozásról, a britekkel kereskedés rendkívül széles spektrumáról. Bemutatjuk a kereskedelem előmozdításáért létrehozott pénzügyi segítség itthoni és brit infrastruktúráját is.
Az immár hetedik alkalommal megrendezett, hiánypótló tréningsorozat keretében kiváló külkereskedelmi szakemberek, sikeres exportőrök, profi trénerek és az MNKH vezető munkatársai osztanak meg gyakorlati ismereteket a külpiaci tevékenység, a hozzá kapcsolódó marketing, piacfelmérés, finanszírozás, illetve külkereskedelem-technika területén. Az elmúlt években közel 100 kis- és középvállalkozás vezetője végezte el a képzést, amelyek nagy része ma már jelentős exportaktivitást folytat.

„A Magyar Nemzeti Kereskedőház célja, hogy komplex, egyablakos szolgáltatáscsomaggal segítse a magyar kis- és középvállalkozásokat exporttevékenységük fejlesztésében. Ennek csupán egyik, hatékony és a cégek körében nagysikerű eleme az Exportakadémia, hiszen a tanácsadástól a nemzetközi partnerkeresésen át a célzott üzletember-találkozók megszervezéséig, a teljes exportfolyamatban támogatást tudunk nyújtani partnereinknek” – hívta fel a figyelmet Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese.

Az Exportakadémia hat képzési napja során közel 30 szakember osztja majd meg tudását és szakmai tapasztalatait. A program jelentős része interaktív, és gyakorlatokra épül, így többek között lehetőség nyílik egy saját exportstratégia összeállítására is.

Német–Magyar Üzleti Fórum
időpont:2015. november 05., helyszín: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)
Magyarország első számú külkereskedelmi partnere az Európai Unió gazdaságilag legerősebb országa, Németország. Az ország ideális piaci és gazdálkodási környezetet nyújt a hazai vállalkozások számára, ha azok piacbővítési vagy egyéb más céllal jelen szeretnének lenni egy jól működő, erős, igényes és sokoldalú keresletet támasztó gazdaságban. A Német–Magyar Üzleti Fórumon a hazai kis- és középvállalatok teljes körű áttekintést kapnak a németországi piac lehetőségeiről.
hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo