hirdetés

Terasz kilátással – imádni fogják a dolgozók

Ha nincs kert vagy udvar, alakítsunk ki egy teraszt! Sok irodában ez a füstölgők helye és persze akad olyan vezető is, aki lógásként értelmezi, ha a szabad levegőn álldogálnak a munkatársak. Ha megfogadjuk az Offiseven, munkakörnyezet-tanácsadó tippjeit, akkor egy hasznos, sokoldalú térrel bővülhet az iroda.
hirdetés

 

Egy terasz, szép kilátással remek közösségi tér lehet. Ahol kávézni, beszélgetni lehet, és szó szerint kiszellőztethetik a kollégák a fejüket. Ha emellett dönt a csapat, akkor érdemes előre tisztázni a szabályokat. Lehet ott dohányozni? Mennyi időt lehet kint tölteni? Akár alkothatunk közös teraszházirendet is.

Kép: Offiseven

Alkalmas lehet arra is, hogy a meetingek egy részét itt bonyolítsuk. Kifejezetten inspiráló lehet egy új környezet, a kilátás vagy épp a növények, amelyek körbeveszik a teraszt.

Akár alternatív munkaállomások is lehetnek itt. A telefon mobil, a PC már többségében laptop, ki mondta, hogy muszáj mindig ugyanannál az asztalnál ülni? Az Offiseven tavalyi felmérése azt mutatta, hogy a munkavállalók nagy része örülne annak, ha akár egy napon belül is, váltogathatná, milyen környezetben dolgozik. Nos a szabadtér erre alkalmas lehet. Hiszen a wifi lehetővé teszi, hogy ott is online legyen mindenki.

Ha a funkciót megtaláltuk, akkor jöhetnek a bútorok. Nem biztos, hogy a legdrágább outdoor garnitúra kell, de a legolcsóbb műanyagszékek sem jelentik a legjobb választást. 

Vonzerő a szabadság: munkát keresünk, nem állást
A mai szakemberek egyre jelentősebb része munkát akar, nem állást. A szabadúszók gazdasága (angolul „freelancers”, vagy „gig economy”) arra épül, hogy egyre többen választják szabad döntésként az alkalmazotti lét helyett a projektalapú munkavállalást hosszú távon, életformaként – írja a Budapest LAB.
Ha közösségi teret csinálunk a teraszból, akkor elég egy napernyő, de ha dolgozni szeretnénk, akkor az árnyékolást jól át kell gondolni, meg kell tervezni. A laptopok monitorjai ugyanis nem tudnak megküzdeni a nap erejével, és a csillogás megnehezíti, ellehetetleníti a munkát.

Ahogy már írtuk, a környezetváltozás, még ha csak annyi is, hogy más asztal, más kilátás és kiszabadulás a légkondi alól, inspirálóan hat. A jól használható pihenőszoba jobb csapatépítő lehet, mint bármilyen közös program.

És azt se feledjük, hogy a zöld, a növények is növelik a dolgozók hatékonyságát, jobb hangulatot teremtenek. A teraszra a lépcsőház nagyobb növényeit is kivihetjük, vehetünk egynyári virágokat, amelyek pompásan mutatnak nagy virágládákban, de dönthetünk úgy is, hogy műfűvel vagy WPC burkolattal borítjuk a teraszt, ezt még locsolni sem kell.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo