hirdetés

Sztárokkal és sorozatokkal erősít az Apple

Március 25-én jelenti be új streaming szolgáltatásait az Apple. A mobilok és számítógépek csökkenő forgalma tükrében az óriáscég a szórakoztató iparban keres új utakat és bevételeket.
hirdetés

A film - és színházi világ sok jelese is ott lesz ezen a napon Cupertinóban, amikor Tim Cook, az Apple főnöke bejelenti a technológiai cég számára forradalmi változásokat jelentő újdonságokat.

Az Apple székháza Cupertinóban
Kép: apple.com

Az Apple, amely az új üzletág megteremtésére a Sony két volt vezető szakemberét szerződtette, 2017 óta dolgozik egy milliárd dolláros (azóta már túllépett) költségvetéssel azon, hogy tv-sorozatok, filmek gyártásával és sugárzásával felvegye a versenyt a nagyokkal: a Netflixszel, az Amazonnal, a HBO-val és társaikkal.

A méretekre jellemző, hogy a Netflix például 2018-ban legalább 8 milliárd dollárt költött új

A Spotify belemarkolt a tortába, az Apple a morzsákat szedegeti
Éleződik a verseny a streaming szolgáltatások piacán: a Spotify most az Európai Uniónál tett panaszt az Apple miatt, mert az 30 százalékot kér, ha az ő készüléke révén köt üzletet a versenytárs.
tartalmakra, és hasonló nagyságrendben dolgoznak a többiek, az említettek mellett a Warner Media és a Walt Disney Company.

Jóllehet az Apple egyelőre hallgat a részletekről, bennfentesektől lehet tudni, hogy öt tv-sorozatot már leforgattak, további hat befejezés előtt áll, és jövőre emelik a produkciók számát. A műsorok a kaliforniai Culver Cityben, az amerikai filmgyártás történelmi központjában készülnek, és a munkához egy sor elsőrangú színészt és rendezőt nyertek meg, köztük például Jennifer Anistont, Ophra Winfreyt és Steven Spielberget.

Tim Cook várhatóan bejelenti majd az Apple News szolgáltatást is: az havi 10 dolláros előfizetésért vezető lapokhoz enged internetes hozzáférést.

(Forrás: The New York Times)

hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo