hirdetés

Rákapcsoltak a versenytársak, élénkül a kapszulás piac

Kezdi lekörözni a Nespresso kávékapszulákat a konkurencia. A Nestlé most új, korszerűbb géppel, nagyobb kávéadagokkal vág vissza – igaz, drágábban.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Nagy siker volt, amikor a nagy svájci élelmiszer-ipari konszern 32 éve megjelent újszerű presszógépével, amelybe csak be kellett helyezni a kávé-kapszulát és gyorsan elkészültek a különböző zamatú presszók.

Kép: Nespresso

A szabadalmak lejártával azonban rákapcsoltak a vetélytársak és egyre sikeresebben: egyedül Németországban ez év első felében 38 százalékkal emelkedett a konkurensek: a Jacobs, a Dallmayr, a Lavazza és társaik által eladott kapszulák száma, így a forgalomnak már kevesebb, mint a fele esik a Nespresso készítményeire.

A Starbucks beépíti a szívószálat a kávés poharakba: ez lesz az új módi?
A poharak fedelén megemelte a nyílást a Starbucks, így közvetlenül onnan lehet felhörpinteni az itókákat. Véget vet az eldobható szívószálak kultúrájának a világcég. Vajon követi-e példáját a meki és a többi globális hálózat?

Az élesedő versenyben a Nestlé felhagyott azzal, hogy csak saját, elegánsan berendezett „butikjaiban” forgalmazza a kapszulákat, azok immár kaphatók szupermarketekben és az interneten is. Minden korábbinál olcsóbban kínálják a gépeket, hozzá kapszula-készlettel, de ez sem igazán segített: miután elfogy az első készlet, a vevők áttérnek a vetélytársak kapszuláira, lévén azok akár fele annyiba kerülnek, mint az ”eredetiek”.

Szakmai források szerint ezek az olcsó árak nem is reálisak, most elsősorban azt szolgálják, hogy a hamburgi Jacobs-konszern, amely a legolcsóbban kínálja a terméket, átvegye a Dallmayrtól a vezető helyet.

A Nestlé most előre menekül: elsőnek a német piacon, szeptemberben kerülnek forgalomba, Vertuo néven, az új gépek és kapszulák. A cél, hogy az új termékkel meghódítsák a reggel hosszú kávét ivókat is: abban a Nespresso-kapszulák 6 grammja helyett kétszer annyi kávé van. Nem igazán olcsón, 40-70 centért darabonként, míg az új gép 200 euróba kerül majd.

(Forrás: Die Welt)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo