Öt csalhatatlan jel, hogy itt az ideje a szakításnak!

Amikor az ember elhatározza, hogy belevág egy saját cég létrehozásába, mindent rózsaszín felhő vesz körül. Még azt az embert is, akit a partnerünké választunk. Minden szupernek tűnik és nincs előttünk lehetetlen. De nem feltétlenül marad ez így örökké.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kép:Regus

Az üzleti kapcsolat nem párkapcsolat. Kézzelfogható anyagi hátránnyal jár, ha a felek nem illenek össze vagy nem csiszolódnak egymáshoz. Ha egy idő után úgy érzi, nem a megfelelő üzleti partnerrel sodorta össze a sors, kezdje el figyelni a jeleket, valóban annyira különböznek-e egymástól, hogy jobb lesz befejezni az együttműködést.

- Nem egyezik az értékrendjük. Amikor belevágtak az üzletbe, minden bizonnyal lefektették az értékrendjük alapjait is. A probléma akkor jelentkezik, ha a partnere értékei hirtelen változáson mennek keresztül. Ha úgy érzi, a társa gondolkodása már az alapvető értékrendet is kikezdi, érdemes átgondolni az együttműködést. Ne várja meg, amíg az alapvető értékekkel oly mértékig nem foglalkozik senki, hogy az már a cég működését sodorja veszélybe.

- A közös célok már nem közösek többé. A másik intő jel, ha a közösen kijelölt célok már nem közösek többé. Egy jó példa: ha eredetileg lassú, de stabil növekedési pályát terveztek, a partnere pedig hirtelen sokkal gyorsabb fejlődést szeretne látni, gondolja végig, tudnak-e hosszú távon együtt dolgozni. Ha egy egészen új irányba szeretné kormányozni a cég ügyeit, lehet, h az Ön üzleti értékrendje szintén nem marad érintetlenül. Kérdés, megéri-e.

- A partnere nem bírja a stresszt. A saját üzlet beindítása rengeteg kihívással jár, ami nagyon magas stresszfaktort jelent. Mindenki másképp reagál a stresszhelyzetekre, ha azonban a partnere ilyenkor nem a megoldás, hanem az összeomlás felé veszi az irányt, érdemes átgondolni, milyen mélységben kéne bevonni a jövőbeli munkába. Nem elbizonytalanodásról van itt szó, amin egy jól elhelyezett szentbeszéddel túl lehet lendülni, hanem összeomlásról, ami nem csak a partnere, hanem az Ön hatékonyságát is súlyosan veszélyezteti.

Hét lecke, ami sosem veszti érvényét
A technológia rettentően megváltoztatta a világot az utóbbi néhány évtizedben, úgy tűnik, az üzlet szabályait teljesen felforgatta a fejlődés. Mégis vannak alapvető szabályok, amelyek évezredek óta biztosak, bárhogy is változzon az világ körülöttünk.
- Elcsúszott a munka súlya. Akár túl sok időt tölt a munkatársa a projekten és túl keveset a családjával, akár elblicceli a munka ráeső részét, hosszú távon mindkét forgatókönyv magában hordozza a bukást. A sikeres munkához szükség van egy egészséges egyensúlyra, úgy a munka és a szabadidő, mint a cégtársak között. Ha úgy érzi, hogy a partnere a kifulladásig hajszolja magát, vagy épp ellenkezőleg, csak szélhámoskodik a munkahelyén, üljön le vele és tegye helyre a dolgokat. Ha nem sikerül szép szóval meggyőzni, tovább kell lépni mellőle.

- Elhatalmasodnak az érzelmek. A régi mondás szerint soha nem szabad barátokkal vagy családtagokkal üzletbe vágni. Persze ez nem teljesen van így, hiszen érdemes olyannal összeállni, akit kedvel. Ugyancsak jó egy olyan partnert találni, akit ismer és akiben megbízik, de sohasem lehet tudni, hogyan fog kihatni a barátságra az üzleti kapcsolat. Ha úgy érzi, hogy a projekt előrehaladtával a barátság háttérbe szorult vagy halványul, érdemes hátralépni egyet és megvizsgálni a lehetséges kimeneteket. Lehet az üzlet akármilyen jó, ha meg akarja menteni a régi barátságot, lehet, hogy jobb elválni és külön utakon indulni tovább.

Nem minden üzleti partnere fog kitartani élete végéig és külön hálás lehet érte, ha talál olyat, aki igen. Ha azonban mégsem, tekintsen úgy a kútba esett együttműködésre, mint egy jó leckére, amire érdemes lesz visszagondolni, mielőtt új üzletbe vág bele egy új partnerrel.

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo