Országos lefedettségre készül a díjnyertes SMART Ingatlan

A SMART Ingatlan nyerte idén az Év Legdinamikusabban Fejlődő Franchise Hálózatának járó díjat a Magyar Franchise Szövetségnél. A franchise vezetői a díjátadó apropóján nyilatkoztak a Piac&Profitnak, mint mondták, az ingatlanpiac a jövőben is növekedni fog, így az országos lefedettség elérése lesz a hálózat célja, amihez most is érdemes csatlakozni.

Az Év Legdinamikusabban Fejlődő Franchise Hálózata cím az egyike a díjaknak, amelyeket a Magyar Franchise Szövetség minden évben kioszt olyan cégek számára, amelyek a franchise szakterületen kiemelkedő tevékenységet nyújtanak. A legdinamikusabb fejlődő cégnek járó díj odaítélésekor figyelembe veszik, mennyien csatlakoztak a franchise-hoz az előző évben, hogyan alakult a franchise forgalma, és hogy mennyire biztonságos és megalapozott a hálózat bővülése. Korábban olyan cégek nyerték el az elismerés, mint az Alma Gyógyszertárak vagy a Borháló borszaküzlet-hálózat.

A számokat igen magabiztosan hozta a SMART Ingatlan: tavaly 44 százalékkal bővült a hálózati forgalma, emellett nőtt a hálózat lefedettsége is. Budapest újabb kerületei mellett, az agglomerációban is erősítették a jelenlétüket Üllőn, valamint az ország nyugati részében 2017-től már Sárváron és Esztergomban is elérhetőek a SMART Ingatlan szolgáltatásai. A hálózat az idei évben sem lassított, a dinamikus fejlődés jegyében 2018-ban már további három irodát nyitottak Budaörsön, Veszprémben és Pécsett, valamint a közeljövőben újabb bővülés várható Sopronban, Szekszárdon és Debrecenben. Ma a SMART Ingatlan franchise-hálózathoz közel 40 ingatlanközvetítő iroda és több mint 200 értékesítő tartozik, akik mintegy 8000 ingatlant hirdetnek.

A SMART Ingatlan országos franchise hálózata

Az ingatlanpiac fellendülésével egyre többen indítanak vállalkozást ezen a területen, de nemcsak ez áll a növekedés és a zsűri döntése mögött. A SMART Ingatlan franchise-modelljének fő vonzereje, hogy a dinamikus, fiatalos szemléletmód nem csak az arculat, hanem a cég működési elvének is egyik vezérelve. Az ingatlanpiaci változásoknak megfelelő fejlődés stabil háttértámogatással kiegészítve elérhető mind a már tapasztalattal rendelkező, mind pedig az ingatlanpiachoz frissen csatlakozók számára is. A vállalkozás beindításához és későbbi működtetéséhez egyaránt teljes körű támogatást nyújt a SMART Ingatlan. A kockázati tényezők minimalizálása mellett olyan tudást, technológiai rendszert, valamint innovatív közvetítői eszközöket kínálnak, amelyeknek köszönhetően a csatlakozó partner teljes egészében az üzletre fókuszálhat. Emellett a franchise-hálózat előnyének tekinthető a cégcsoporton belüli együttműködés is.

Egy újragondolt klasszikus

„Nem egy klasszikusan induló hálózatról beszélhetünk a SMART Ingatlan esetében – fogalmazott Nagy Károly, hálózati igazgató. – A 2014-es megalakuláskor is egy 15 éves múlttal rendelkező cégcsoport támogatását élvezhette a hálózatunk. A stabil háttértámogatást a ma már egyértelműen a SMART Ingatlanra jellemző dinamikus és fiatalos szemléletmód nem csak kiegészítette, de ki is emelte a már meglévő ingatlanhálózatok sorából. Ötvöztük az induló cégek és a már fejlett hálózati rendszerek előnyeit, így amellett, hogy egy már kipróbált és jól működő, kész know-how rendszert biztosítottunk a partnereinknek, meg tudtuk tartani a számunkra elsődlegesen fontos személyes kapcsolattartást is.”

Nagy Károly kiemelte, hogy a cég számára komoly versenyelőnyt jelent a Franchise Szövetség nemrégiben megnyert díja, de az is, hogy partnereik mindennapi munkájában az irányelvek kialakításától a megvalósításig teljes körű támogatást nyújtanak. „Az újonnan induló partnerek munkáját egy erős Régióvezetői jelenlét és központi támogatás kíséri a kezdeti időszakban, akikre minden szakmai és üzleti kérdésben támaszkodhatnak. Az iroda stabil működésének kialakulását követően a központunk minden további lépésben aktívan részt vállal. Folyamatos oktatási lehetőségeket biztosítunk a professzionális szakmai fejlődés és a minőségi szolgáltatások érdekében. Versenyképességünk fenntartását szem előtt tartva olyan tudást, informatikai rendszert és innovatív közvetítői eszközöket alkalmazunk, melyek az ügyfélkiszolgálás minőségének növelését biztosítják. One-stop-shop rendszerünknek köszönhetően az ügyfelek időt és energiát spórolhatnak irodáinkban, mivel minden ingatlannal, hitellel, biztosítással, megtakarítással, energetikai tanúsítással kapcsolatos ügyintézést lebonyolíthatnak.”

Vállalkozói sokszínűség

Gogolák Edina, a SMART Ingatlan franchise-vezetője kérdésünkre válaszolva elmondta, alapvetően két típusra lehet osztani az eddig csatlakozó franchise-partnereket: az ingatlanszektorban már jelenlévőkre és abban tevékenykedőkre, valamint az ingatlanpiacon még kezdőnek számító, más iparágban sikeres vállalkozókra. A már tapasztalattal rendelkezőknek magabiztos háttértámogatást nyújt egy a tőzsdén jegyzett cégcsoporthoz és annak egy dinamikusan fejlődő márkájához való tartozás. A más szegmensből érkező befektetők elsősorban az ingatlanpiaci fellendülést ismerték fel és az abban rejlő kiaknázandó lehetőségeket. Számukra a SMART Ingatlan egyedi know- how-ja és franchise-programja kiváló alternatíva, hogy sikeres vállalkozást tudjanak építeni és működtetni rövid időn belül.

„A hálózatunkhoz történő csatlakozáskor az átvevők már egy ismert márkanévhez csatlakoznak, egységes, jól felépített arculatot, valamint egy már jól működő, kidolgozott üzleti modellt vesznek át. A modell amellett, hogy képes csökkenteni a vállalkozások indításakor felmerülő kockázatot és bizonytalanságot, viszonylag alacsony tőkebefektetéssel olyan tudást, informatikai rendszert, innovatív közvetítői eszközöket, oktatási és karrierlehetőséget kínál, amely teljes körűen támogatja a mindennapi munkavégzést is. Így ahogy említettem, valóban az is tud érvényesülni, aki még nem rendelkezik specifikus, a hálózati szektorhoz kapcsolódó, ingatlanközvetítői tapasztalattal” – mondta Gogolák Edina.

Megalapozott döntés, biztos lépés

Az elmúlt években a lakáspiac az ország nagy részén felívelő szakaszban volt, ami szintén segítette a SMART Ingatlan fejlődését. Nagy Károly szerint az ingatlanpiacot érő hatások és a befektetők hozamelvárásai alapján várhatóan a közeljövőben is nőni fognak a négyzetméterárak, még ha mérsékelt ütemben is. „Eltérő tendenciák figyelhetőek meg a használt és az új építésű ingatlanok esetében, utóbbit jelentősen befolyásolja az áfa mértékének jövőbeni lehetséges változása. A jelenlegi 5 százalékos áfakulcs kedvező piaci környezetet biztosít mind a magáncélú, mind a befektetési szándékú új építésű ingatlanok után érdeklődők számára” – tette hozzá. A hálózati igazgató szerint a piaci viszonyok és a közeg továbbra is támogatólag hat a hálózat bővülésére, így reális cél a közeljövőre nézve az országos lefedettségű további terjeszkedés.

Gogolák Edina is megerősítette, a mostani piaci viszonyok mellet továbbra is érdemes csatlakozni a hálózathoz, akár befektetési, akár irodanyitási céllal. „Még nem késő lépni, akár értékesítéssel, akár befektetéssel, irodanyitással kapcsolatos kérdések esetén állunk az érdeklődők szolgálatára. Ingatlanszakértőink, valamint franchise-vezetőként én is szívesen nyújtok segítséget a felmerülő kérdések megválaszolásában. Honlapunkon személyes konzultáció kérhető, illetve egyéb hasznos információk találhatóak” – monda a franchise-vezető.

Bővebb információt itt talál!

 

Véleményvezér

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.
Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben

Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben 

Tényleg ciki Brüsszelben az idegen nyelvet alig tudó magyar képviselők jelenléte.
Jó hír, mégsem pusztul el a világ

Jó hír, mégsem pusztul el a világ 

Sokan úgy gondolják, hogy addig létezik a világ, amíg vannak méhek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo