Nagy lehetőség a magyar cégeknek: házhoz jön a német piac

Itt a kiváló alkalom, hogy megvesse a lábát Németországban! A német cégek érdeklődése nagyságrendekkel nőtt a fejlett technológiai tudású, innovatív, megbízható minőségre képes magyar üzleti partnerek iránt.

Németország hosszú ideje hazánk első számú kereskedelmi partnere, de a 21. században a digitalizációban, a mesterséges intelligenciák alkalmazásában élen járó német gazdaság leginkább a technológiailag fejlett, innovatív partnereknek, startupoknak kínál kedvező piacot. A minőség és megbízhatóság persze még mindig nyerő. A sikeres üzletépítésről sok hazai és német vállalat fog hasznos tanácsokat adni az ötödik Német-Magyar Üzleti Fórumon a német piacra igyekvő, vagy az ottani hatókörüket kiterjeszteni szándékozó, exportképes cégek vezetőinek.

Kép: Pixabay

A beszállítói pozíció természetesen a legnépszerűbb, legelterjedtebb a hagyományosan nagyon jó német-magyar üzleti kötődésekben. Megalapozható a siker a rendkívül népszerű németországi kiállításokon, vásárokon jelenléttel is. Nagyon szereti az igényes piac a kuriózumokat, az egészséges életmódhoz kötődő termékeket, és még sok mindent, amit a konferenciára érkező, üzleti partnereket kereső német üzletemberek mondanak el.

Német alapítású cég magyar adózási alanyként
Eddig az Ltd. volt a cégformák közül a sláger, de most már lehetőség van rá, hogy Németországban is alapítsanak olyan céget, mely ott nem végez tevékenységet, hanem magyar székhellyel működik magyar adóalanyként.
Előadóink kitérnek a német jogi, adózási, üzleti környezet ismertetésére, a nem elérhetetlen német modell sajátosságaira. Pénz, befektetői tőke is várja a piacra lépőket, nagyságrendekkel több, mint amit elképzelhetőnek tartunk. Szigorú, szabályozott, tiszta üzleti viszonyok, vállalkozástámogató környezet. Idén vendégünk Baden-Württemberg, az egyik legfejlettebb tartomány, amelynek üzletemberei konkrét partnerkeresési szándékkal érkeznek. A német piac házhoz jön - de nem mindegy, hogy melyik tartományban kezdünk üzletelni!

A szakmai programot kiegészítő networkingen a cégek vezető egymásnak is bemutatkoznak. Mindenkinek lehetősége lesz egy pár perces plenáris bemutatkozásra az üzleti kapcsolatok építésének szándékával.

A Német-Magyar Üzleti Fórum összehozza a Magyarországon üzleti partnert, alvállalkozót, beszállítót, kereskedelmi kapcsolatokat kereső német cégeket a minőséget, magas igényeket teljesíteni képes hazaiakkal.  Várjuk a magyar és német cégek (nagy- közép- és kisvállalatok), szakmai szervezetek döntéshozóit, startupokat, bankokat, pénzintézeteket, szervezeteket, intézményeket! A konferencia magyar nyelvű. Német-magyar szinkrontolmácsolás biztosított!

A Német-Magyar Üzleti Fórum a Német–Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara és a Piac & Profit közös konferenciája, a kiváló kapcsolatépítési lehetőséggel szolgáló Networking Különprogrammal együtt december 6-án, Budapesten, a Sugár Mozi Rendezvénykomplexumában lesz.

További információk és regisztráció itt!

Exporthitel nélkül nem megy: hogyan szerezzek?
Manapság nem elég a külföldi piacokon való érvényesüléshez, ha egy cégnek jó terméke van. Ha be akar törni a hazai cég a uniós vagy EU-n kívüli régióba, az exportot is finanszíroznia kell. A magyar terméket megvásárló külföldi áruházlánc vagy a beszállítókat kereső termékgyártó semmit sem szeret finanszírozni.

Véleményvezér

Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo