Megéri változtatni a kérdéseinken!

Hogyan válhat a legbosszantóbb beosztott a legfontosabb segítővé? Erről szól Marilee Adams Kérdezz másként, élj másként! című bestsellere.

Ben kitűnő technikus, és remek problémamegoldó, ezért is nevezik ki egy kisebb munkacsoport élére. Arra nincs felkészülve, hogy az emberek vezetése egészen más mentalitást kíván, mint az egyedül végzett munka, ezért keserves kudarcot vall. Felettese azonban lehetőséget és segítséget ad neki ahhoz, hogy mindent jóra fordítson. Ben lassan megérti, hogy a napi több ezer döntéshelyzet mindegyike kérdésként jelenik meg bennünk. Válaszreakcióink azonban általában öntudatlanok. Automatikusan gondolkodunk, viselkedünk és cselekszünk, azaz automatikusan alakítjuk az életünket. A változást a kérdések tudatosítása és átfogalmazása hozza, hiszen „Hogyan várhatja bárki, hogy megtalálja a legjobb válaszokat, ha nem a legjobb kérdéseket teszi fel?” – mutat rá Marilee Adams.

Kép:PP archív

Ítélkező kérdés helyett

Marilee Adams és csapata kisebb és nagyobb cégeknek vagy éppen olyan nagyvállalatoknak, mint a DHL, a Johnson&Johnson, a Lockheed Martin, a NASA vagy a Siemens tart képzéseket és tréningeket rendkívüli hatékonysággal évtizedek óta. A 15 nyelven megjelent Kérdezz másként, élj másként! című bestsellerben feltárja sikerének kulcsát, a kérdező gondolkodást. A módszert egy vállalat középvezetője, Ben történetén keresztül mutatja be.

Kérdezni is tudni kell!
Ahhoz, hogy információt szerezzünk – többek között a cégünkben zajló dolgokról, kérdésekre lesz szükségünk. Ahhoz viszont, hogy eredményesen szerezzünk információt, egyáltalán nem mindegy, hogy milyenek a kérdéseink! Szakértőnk segít.
Ben felismeri az önmagának és másoknak feltett kérdések jelentőségét, és megtanul jó kérdéseket megfogalmazni. Felismeri, hogy az ítélkező kérdések tehetetlenségérzéssel töltenek el, elrejtik előlünk a pozitív lehetőségeket, és feszültséget okoznak a kapcsolatokban, hiszen segítségükkel egyre mélyebbre ássuk magunkat saját álláspontunk lövészárkában. Így esélyünk sincs megérteni a másik embert, vagy jót feltételezni róla. A tanuló kérdések viszont felébresztik a kreativitást, feltárják a legjobb lehetőségeket, tettvággyal, reménnyel és az emberek iránti bizalommal töltenek el. Így képesek leszünk meghallani azt, ami megszívlelendő a másik ember véleményében.

Ha egy alkalmazottal kapcsolatban rendszeresen az a kérdés merül fel bennünk, hogy „Hogyan lehet ilyen flegma és szemtelen?”, talán nem nagy erőfeszítés eljutni addig a kérdésig, hogy „Vajon mi bántja, mitől lenne lelkesebb, mitől érezné jobban magát?”. Az utóbbitól jóval többet remélhetünk, sőt, ha követjük a könyv útmutatásait, idővel választ kaphatunk arra is, hogy „Hogyan válhat a legbosszantóbb beosztottam a legfontosabb segítőmmé?” A könyv végére Ben rájön.

5 megbeszélésgyilkos vezetői baki
Gyakran olvashatunk arról, hogy mi mindent tegyen, vagy ne tegyen egy munkatárs egy-egy értekezleten és a vezetőket is tréningezik arra, miként is kell jól megtartani egy megbeszélést. Jó, ha észrevesszük azonban: több hiba, amelyet egy vezető elkövethet, valójában nem vezetési kérdés, hanem viselkedési baki, amelyeket érdemes elkerülni. Szakértőnk segít!
A jó hangulatú ötletelés titka

A főhős azonban nemcsak azt tanulja meg, hogyan szelídítse meg csapatában a megvadult oroszlánt, hanem arra is képessé válik, hogy a kriptaszagú, feszült munkatársi megbeszéléseket jó hangulatú problémamegoldó ötletelésekké alakítsa. A siker ugyanis azon múlik, hogy a dolgozók milyen válaszokat adnak a céget érő kihívásokra, hogyan tudnak együtt dolgozni, milyen a viszonyuk és a kommunikációjuk egymással és a külvilággal.

Az egyéni teljesítmények nagyban függnek a munkahelyi légkörtől. A nagyvállalatok vagyonokat költenek e tényezők javítására, Marilee Adams könyve pedig a kkv-k számára is elérhetővé teszi a változást. Ha mi is inspirálni akarjuk a csapatmunkát, és a munkatársak minden parlagon heverő képességét vállalkozásunk szolgálatába szeretnénk állítani, jó útravaló lehet számunkra az a mondat, amelynek kíséretében egy multinacionális nagyvállalat vezetője átadta beosztottjainak a Kérdezz másként, élj másként! egy-egy példányát: „Szeretnék kapni két hét múlva egy rövid beszámolót legalább egy pozitív változásról, amelyet a könyvben olvasottak indítottak el.”

Véleményvezér

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.
Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.
Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo