Meccs az irodában? Jó ötlet!

Engedélyezzük vagy tiltsuk a nagyobb sportesemények televíziós közvetítéseinek nézését a munkahelyen? Főnökként most újra előkerülhet a dilemma, hiszen a foci EB nemcsak a fanatikus szurkolókat mozgatja meg. A HR szakértők szerint, ha az engedékenyebbek táborába tartozunk, sokat nyerhetünk vele.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A bőrgolyó bűvöletében élünk, legalábbis a következő hetekben. Cégvezetőként bele kell törődnünk, hogy biztosan nem tudjuk a vállalat falain kívül tudni az Európa bajnokság meccseit, híreit. De vajon kell? És ha egyébként se tudjuk, hogyan használhatnánk ki? A munkaügyi szakértők szerint számos előnyt kovácsolhatunk belőle, ha nem tiltjuk vasszigorral a meccsek nézését. Felelős vezetőként a célunk azonban az, hogy a munka hatékonyságán ne, vagy csak minimális csorba essen, ezért szabjunk határokat.

Legyenek keretek

A szakértők szerint jó döntés lehet, ha a munkatársainkkal közösen alakítjuk ki az irodai meccsnézést kereteit. Például vezessünk be rugalmas munkaidőt, például a korai kezdés, vagy az ebédidő elcsípése megoldás lehet. Cél, hogy elkerüljük a hirtelen „lebetegedés”, a tömeges hiányzás, vagy az irodából ismeretlen helyre szivárgó kollégák eseteit. Ami felett ha egyszer szemet hunyunk, még vicces, de heteken keresztül biztosan nem fogunk mosolyogni rajta.

Kép:Wikipedia

Nem kell, hogy mindenhol a közvetítések ömöljenek ránk a tv-ből, hiszen a kevésbé fanatikus kollégákra is gondolni kell. Úgy véljük a focirajongó alkalmazottak bőven megelégszenek azzal, ha például egy helyiségben tudják a közvetítéseket nézni.

Online is edzeni kell az EB-re
A Labdarúgó Európa-Bajnokságra utazó szurkolókat folyamatosan figyelmeztetik a különböző biztonsági intézkedések fontosságára és betartására, de vajon biztonságban vannak-e az itthoni szurkolók? Milyen veszélyekre érdemes felkészülni az online sportfogadások területén, és mire ajánlott figyelni a megnövekedett érdeklődés miatt? Az ESET szakértőivel összefoglaltuk mire kell figyelni.
Felérhet egy drága tréninggel

A közös szurkolásnak egyébként stresszoldó, közösségépítő hatása van. Így valljuk be, a nyári, munka szempontjából könnyedebb hónapokban megengedett lazaság felérhet egy méregdrága tréninggel is. A szakértők szerint egy-egy közvetítés alatti munkahelyi szurkolás jó hangulatot teremt, és szinte pillanatok alatt remek csapatot kovácsol a munkavállalókból, akik elégedettek és hosszútávon akár lojálisabbak is lehetnek.

Szervezzünk saját EB-t. Verbuváljunk csapatokat a cég dolgozóiból, akár az élesben résztvevő csapatok kicsinyített „másaként”, és egy-egy délután mehet a menet. Ha meccsek lebonyolítására nincs idő, és hely, hirdessünk egyéb játékot, például házi tipp versenyt. Akár jelképes ajándékokért is szívesen játszik bárki, higgyük el.

Van, ahol már bejött

Magyarországon egyelőre konzervatívabbak a cégvezetők ilyen kérdésekben, de néhány éve a VB és az olimpia kapcsán már találkozhattunk jó kezdeményezésekkel. Az egyik nagy dohánygyártó vállalat például a központi irodájának kávézójában helyezett el monitorokat, ahol a magyar vonatkozású meccseket nézhették a dolgozók. Ehhez igazíthatták a napi feladatokat, az időbeosztást is. A kommunikációs vezető szerint ez a lehetőség erős munkahelyi csapattudatot alakított ki.

Kép:PP archív

Az egyik vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cégnél, ha nagyobb sportesemény zajlik a világban, főleg ha magyar vonatkozása is van, mindig szerveznek tippelős játékokat, de emellett itt is lehetőséget adnak arra, hogy a kollégák élőben követhessék a megmérettetéseket.

A fanatikus munkavállaló egyébként, ha nem adunk neki lehetőséget, valószínűleg, ha teheti, szabadságot vesz ki az EB idejére. Vezetőként mérlegeljük, mi a jobb nekünk, a cégünknek, ha hiányzik néhány napot, hetet a munkatársunk, vagy ha dolgozik, ám picit lazítunk a gyeplőn? A tiltás helyett találjuk meg a lehetőségét annak, hogy nyerjünk az EB-n, legalábbis a vállalkozásunk szempontjából.

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo