Már marihuánába is lehet fektetni a tőzsdén

A Canopy Growth, az USA legnagyobb orvosi kannabiszt termesztő cége a New York-i értéktőzsdére vitte a részvényeit. A kanadai cég tavaly 78 millió dollár bevételt könyvelt el legális vadkender eladásából.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Bruce Linton, a kanadai Canopy Growth cég vezetője a Bloombergnek adott interjúban elmondta, bár az USA több tagállamában legális a marihuána fogyasztása és termesztése, szövetségi szinten még nem oldották fel ezt a tilalmat, így cége nem tud megjelenni az amerikai piacon. Annak azonban nem volt jogi akadálya, hogy a közelmúltban a New York-i értéktőzsdére bocsássa a cége részvényeit. A Canopy Growth már korábban is nyílt részvénytársaság volt, de részvényt korábban csak egyedi üzletek keretében vehettek a befektetők, a tőzsdén nem voltak elérhetők.

Tőzsdén is lehet kereskedni az első magyar kriptovalutával
A MicroCoin az első magyar saját blokklánc alapú kriptovaluta, amelyet Németh Péter indított útjára 2017 decemberében. Az alapító közlése szerint a MicroCoin mögött nem állnak befektetők, így indításának oka nem üzleti természetű volt, a MicroCoin-t nonprofit működési modellben fejlesztik és menedzselik.
Linton elmondta azt is, Amerikában az elmúlt években súlyos mértékeket öltött a legális, ópiátokat (a heroinhoz, ópiumhoz vagy a morfinhoz hasonló hatóanyagokat) tartalmazó, gyakran erős függőséget okozó gyógyszerek használata. Emiatt, mondta, jelentősen megingott a klasszikus fájdalomcsillapítókba, kedélyjavítókba vetett bizalom. Sokan alternatívaként tekintenek a kenderből készült gyógyszerekre, amelyeket egyre több országban legalizálnak, orvosi receptre már Amerika és Európa több államában kaphatók ilyen készítmények.

Linton elmondása szerint a részvények hozamának gyors emelkedése várható októbertől, ugyanis ekkor lép életbe Kanadában is a rekreációs marihuána árusítását engedélyező törvénymódosítás. A Canopy Growth egyelőre marihuánás cigarettákat készül a piacra dobni, de a cég vezetője úgy véli, idővel a marihuánából készült italok népszerűbbek lehetnek majd: ezek a szórakozóhelyeken részben felválthatják a szeszesitalokat, elterjedésükhöz az is hozzájárulhat, hogy kevesebb kalóriát tartalmaznának és a májat sem károsítják.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo