Már marihuánába is lehet fektetni a tőzsdén

A Canopy Growth, az USA legnagyobb orvosi kannabiszt termesztő cége a New York-i értéktőzsdére vitte a részvényeit. A kanadai cég tavaly 78 millió dollár bevételt könyvelt el legális vadkender eladásából.

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Bruce Linton, a kanadai Canopy Growth cég vezetője a Bloombergnek adott interjúban elmondta, bár az USA több tagállamában legális a marihuána fogyasztása és termesztése, szövetségi szinten még nem oldották fel ezt a tilalmat, így cége nem tud megjelenni az amerikai piacon. Annak azonban nem volt jogi akadálya, hogy a közelmúltban a New York-i értéktőzsdére bocsássa a cége részvényeit. A Canopy Growth már korábban is nyílt részvénytársaság volt, de részvényt korábban csak egyedi üzletek keretében vehettek a befektetők, a tőzsdén nem voltak elérhetők.

Tőzsdén is lehet kereskedni az első magyar kriptovalutával
A MicroCoin az első magyar saját blokklánc alapú kriptovaluta, amelyet Németh Péter indított útjára 2017 decemberében. Az alapító közlése szerint a MicroCoin mögött nem állnak befektetők, így indításának oka nem üzleti természetű volt, a MicroCoin-t nonprofit működési modellben fejlesztik és menedzselik.
Linton elmondta azt is, Amerikában az elmúlt években súlyos mértékeket öltött a legális, ópiátokat (a heroinhoz, ópiumhoz vagy a morfinhoz hasonló hatóanyagokat) tartalmazó, gyakran erős függőséget okozó gyógyszerek használata. Emiatt, mondta, jelentősen megingott a klasszikus fájdalomcsillapítókba, kedélyjavítókba vetett bizalom. Sokan alternatívaként tekintenek a kenderből készült gyógyszerekre, amelyeket egyre több országban legalizálnak, orvosi receptre már Amerika és Európa több államában kaphatók ilyen készítmények.

Linton elmondása szerint a részvények hozamának gyors emelkedése várható októbertől, ugyanis ekkor lép életbe Kanadában is a rekreációs marihuána árusítását engedélyező törvénymódosítás. A Canopy Growth egyelőre marihuánás cigarettákat készül a piacra dobni, de a cég vezetője úgy véli, idővel a marihuánából készült italok népszerűbbek lehetnek majd: ezek a szórakozóhelyeken részben felválthatják a szeszesitalokat, elterjedésükhöz az is hozzájárulhat, hogy kevesebb kalóriát tartalmaznának és a májat sem károsítják.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.
A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt

A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt 

Az Egyesült Királyság gazdasága mindig is a világ egyik legliberálisabb területe volt, úgy akartak szigorítani, hogy ezen az elven nem változtattak. Meg is lett az eredmény.
Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest

Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest 

Ez a vásárlás nem vonul be a magyar államosítások aranykönyvébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo