hirdetés

Lendületben a Google, az Apple kapaszkodhat

Hardver-offenzíva az Apple ellen: A Google új, Pixel 3a mobilja a legjobb ár-érték arányt kínálja a piacon, miközben az óriáscég tovább halad a mesterséges intelligencia alkalmazásában, fejleszti „okos otthon” rendszereit.
hirdetés

Egyértelmű a törekvés, hogy a Google a hardverben is mellékszereplőből egyenrangú félként jelenjen meg a nagy vetélytárssal szemben. Top-kategóriás mobilt eddig is kínáltak, a Pixel 3 XL-t, vagy ezer euróért, de azt alig vették. Most viszont megjelent a Pixel 3a, kerek 400 euróért, (500-ért még nagyobb képernyővel), kiváló felszereléssel és azzal az előnnyel, hogy mindig elsőnek kapja meg az Android-rendszer fejlesztéseit.

digitaltrends.com

Így komoly vetélytársa lehet, mind minőségben, de különösen árban, a korábbi iPhone-oknak. A Google AI-alkalmazásai lehetővé teszik például az éjjel is jó minőségben való fényképezést, illetve az AI-asszisztens használatát. Az egyebek mellett optimalizálja az akku igénybevételét, a Google Map a mobilon kiterjesztett valóság-képekkel is szolgál.

Árával a Pixel 3a a legjobb ár-érték arányt nyújtja, miközben (ellentétben más, a közép-kategóriába tartozó mobillal) belátható időn belül rendre meg fogja kapni az Android-frissítéseket.

Miért fontosabb az okostelefonunk, mint a randizás?
Ne is áltassuk magunkat, totális okostelefon-függőségben élünk. Egyre fontosabb és nélkülözhetetlenebb számunkra az, hogy állandó összeköttetésben legyünk a világgal a telefonunkon keresztül. Enélkül olyan, mintha megszűnne az életünk, nem tudunk mit kezdeni magunkkal. Lassan elfelejtünk offline létezni, derült ki egy új, nyolc országra kiterjedő felmérésből.
A Google egyúttal az „okos otthon” alkalmazásoknál is lendületbe jön. Forgalomba kerül a „Nest Hub Max”, képernyő és hangszóró a Google Assistant segítségével működtethető kombinációja. A beépített kamera nem csak a videotelefonálást szolgálja, hanem arc-, illetve hangfelismerő rendszerével meg tudja különböztetni a személyeket. Az Asszisztens egyúttal sokkal gyorsabban is működik majd.

(Forrás: Die Welt)

hirdetés

Véleményvezér

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo