Kreinbacher pezsgőt a sörözőből!

A győri Apátúr Sörház a Kreinbacher pezsgők „nagykövetévé” vált, csatlakozva a minőségi pezsgő terjesztésének hálózatához, amely a pezsgőzés kultúrájának népszerűsítését tűzte ki céljául.

A Széchenyi István Egyetem és a Szent Mór Bencés Perjelség tulajdonában lévő sörház ezzel belépett a budapesti Felix Kitchen&Bar, a pécsi Nana Bistro, a soproni Erhardt Étterem, a balatonfüredi Hotel Vinifera és a miskolctapolcai Avalon Ristorante által fémjelzett sorba – közölte az egyetem.

A Kreinbacher pezsgő egyre több helyen jelenik meg
A Kreinbacher pezsgő egyre több helyen jelenik meg
Fotó: Széchenyi István Egytem

A Széchenyi István Egyetem a magas minőségű, gyakorlatorientált képzések és a kutatás-fejlesztés mellett fontosnak tartja a térség gazdasági és társadalmi életének támogatását is. Ezen célkitűzések mentén jött létre az az oktatást és régiós idegenforgalmat szolgáló egyedülálló együttműködés, amelyben az intézmény a győri Szent Mór Bencés Perjelséggel közösen sörházat és tanműhelyt hozott létre a város legszebb barokk terén, a Széchenyi-téren. Az Apátúr Sörház csaknem hároméves fennállása alatt a helyi gasztronómiai és kulturális élet meghatározó szereplőjévé vált. Házi készítésű, frissen csapolt sörökkel várja vendégeit, a prémium minőségű étel- és italkínálat mellett pedig nemrégiben egy muzeális értékű szódagép kiállítási helye is lett.

Együttműködés a perjelséggel

Az egyetem és a perjelség együttműködésének újabb sikerét jelenti, hogy az Apátúr Sörház győri vendéglátóhelyek közt egyedüliként elnyerte a Kreinbacher Birtok nagyköveti minősítését. A pezsgőiről méltán híres pincészet megálmodója és tulajdonosa az a Kreinbacher József, aki az egyetem egykori hallgatójaként sokoldalú és példaértékű tevékenységének, az innovatív megoldások és a minőség iránti elkötelezettségének köszönhetően idén januárban átvehette a Széchenyi-egyetem Év alumnija kitüntetését.



Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo