Kazahsztánban terjeszkedne Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági cégcsoportja

Az UBM csoport mintegy 50 millió eurós (20 milliárd forint) beruházással Kazahsztánban folytatná külföldi terjeszkedését - közölte szerdán a takarmánygyártással és takarmányalapanyag-kereskedéssel foglalkozó magyar cégcsoport.

A közleményben kitértek arra, hogy a beruházást a tervek szerint az UBM saját tőkéből, magyar és kazah állami források, továbbá kockázati tőke bevonásával finanszírozza majd, és kazah leányvállalatokon keresztül fogja végrehajtani.

Az 1996-ban alapított UBM csoport Magyarország piacvezető takarmánygyártója, és egyik legnagyobb takarmányalapanyag-kereskedője. A mintegy 400 munkavállalót foglalkoztató cégcsoport Magyarországon, Szlovákiában és Romániában 6 takarmánygyárat működtet.

A cégcsoport a Magyarországon, Olaszországban, Ausztriában, Romániában és Szerbiában működő kereskedelmi irodáival lefedi a takarmányalapanyag-nagykereskedelemi piacokat a Fekete-tengertől egészen Nyugat-Európáig. Az export tevékenységből származó árbevétel a cégcsoport teljes árbevételéből 54,3 százalékot ( 57,25 milliárd forintot) tett ki a 2023/24-es üzleti év első hat hónapjában. 

Az UBM Holding Nyrt. a 2022. július 1-jétől 2023. június 30-ig tartó üzleti évét 913,1 millió forint adózott eredménnyel zárta, míg egy évvel korábban 2,8 milliárd forint volt a nyeresége. A cégcsoport 231,6 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami 17,8 százalékos emelkedés éves szinten.

Az UBM részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik, utoljára június 25-én kereskedtek a papírral, záróára 1500 forint volt, az elmúlt egy év legalacsonyabb ára 1270 forint, míg a legmagasabb 1500 forint volt.

(MTI)
 

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo