hirdetés

Jó árakkal is nehéz betörni a nagyok közé

A 28 országban, köztük hazánkban működő Flixbus anyacége Németországban Flixtrain néven csinál konkurenciát az állami vasúttársaságnak.
hirdetés

A vállalkozás első, próba-évében a Berlin-Stuttgart, valamint a Berlin-Frankfurt vonalon közlekedtette szerelvényeit és azokra 750.000 jegyet adott el. Ahhoz képest, hogy a Deutsche Bahn hasonló idő alatt jó 145 milliót, ez szerény eredmény, de a Flixtrain a sikeres kezdetben bízva tovább terjeszkedik.

flixtrain.com

Tavasztól felveszi a menetrendbe a Berlin-Köln járatot, amely érinti Hannovert, Dortmundot, Essent és Düsseldorfot is, 2020-tól pedig további vonalakon indít járatokat a Flixtrain. Nem sikerült viszont megvalósítani a tervet, hogy az igen nagy forgalmú Berlin-München vonalon is megjelenjenek. Az ok: nincsenek ICE szerelvényeik, amelyek fel tudnák venni a versenyt a Deutsche Bahn 300 km-el száguldó vonataival.

A cég áraiban bízik, amelyek jóval alacsonyabbak, mint a Deutsche Bahnnál: Frankfurtból Berlinbe például már 19 euróért el lehet jutni. Az ágazatban egyébként nem kevés bírálat is éri a vasúti vetélytársat: az illetékes szakszervezet, a Ver.di a mozdonyvezetők kizsákmányolásával és bér-dömpinggel vádolta a céget.

Ingyenes lesz a tömegközlekedés Európa leggazdagabb országában
Luxemburg Nagyhercegségen két óra alatt át lehet hajtani, de sokan ugyanennyit töltenek naponta autójukban, hogy munkába menjenek és hazatérjenek. A zsúfoltság csökkentésére ingyenessé teszik a tömegközlekedést.
A Flixtrain jövőre külföldi vonalakon is indít járatokat, míg buszhálózatán újdonságot vezet be: külön díj ellenében lehet majd ülőhelyeket foglalni – de helyfoglalás nélkül is lehet majd továbbra is utazni.

(Forrás: Der Spiegel)

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo