hirdetés

Hogyan készülnek a jövő évre a cégek?

Most komoly versenyelőnyhöz juthatnak a gondoskodó vállalatok.

hirdetés

„A következő időszakban hősökre van szükség. Azokra a gondoskodó, megértő, biztonságot adó és erős jövőképpel rendelkező vállalkozásokra, akik nem feltétlen a piacon elérhető legmagasabb fizetést adják, de empatikusan és felelősen viselkednek: biztos hátteret nyújtanak munkavállalóiknak” – vallja Gyulai Krisztina, a precíziós szállítmányozással foglalkozó INCON-Logistic Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Általánosan igaz, hogy a Covid-időszakot leszámítva a cégek folyamatosan tudtak növekedni, tartalékot képezni, beruházni és bért emelni. 2023-ra viszont hosszú évek óta először nagyon óvatos tervet kell készítenie a vállalkozásoknak. Ráadásul az energiaválság miatt olyan költségelemekkel is számolni kell, amelyek aránya és mértéke a múltban szinte elhanyagolható volt. 

Rezsitámogatást karácsonyra 

Gyulai Krisztina úgy látja, hogy a munkáltatók gondolkodásának változnia kell, hiszen ők felelnek a vállalkozás hatékonyságáért, gyarapodásáért, azért, hogy a cég stabil maradjon a piacon, egy válság ne döntse be azt. 

„Azok a munkáltatók és munkavállalók, akik nem akarnak változtatni, most nagyon nehéz időszak elé néznek. Most az az idő jön, amikor hősökre van szükség: azokra a gondoskodó, megértő, biztonságot adó, erős jövőképpel rendelkező vállalkozásokra, akik nem biztos, hogy a piacon elérhető legmagasabb fizetést adják, de képesek arra, hogy biztos hátteret nyújtsanak. A munkabér mellett felértékelődnek azok a pénzben nem mérhető ismérvek, mint hogy a munkáltató legyen gondoskodó, a munkahely kiszámítható és a kommunikáció legyen világos és kölcsönös. A mindenki egyért, egy mindenkiért elvet kell alkalmaznunk. A munkavállalók részéről pedig az lesz a fontos az elkövetkező egy évben, hogy hatékonyan támogassák munkáltatójukat üzleti céljaik elérésében.” 

hirdetés

Véleményvezér

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo