hirdetés

Hogyan készülnek a jövő évre a cégek?

Most komoly versenyelőnyhöz juthatnak a gondoskodó vállalatok.

hirdetés

„A következő időszakban hősökre van szükség. Azokra a gondoskodó, megértő, biztonságot adó és erős jövőképpel rendelkező vállalkozásokra, akik nem feltétlen a piacon elérhető legmagasabb fizetést adják, de empatikusan és felelősen viselkednek: biztos hátteret nyújtanak munkavállalóiknak” – vallja Gyulai Krisztina, a precíziós szállítmányozással foglalkozó INCON-Logistic Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Általánosan igaz, hogy a Covid-időszakot leszámítva a cégek folyamatosan tudtak növekedni, tartalékot képezni, beruházni és bért emelni. 2023-ra viszont hosszú évek óta először nagyon óvatos tervet kell készítenie a vállalkozásoknak. Ráadásul az energiaválság miatt olyan költségelemekkel is számolni kell, amelyek aránya és mértéke a múltban szinte elhanyagolható volt. 

Rezsitámogatást karácsonyra 

Gyulai Krisztina úgy látja, hogy a munkáltatók gondolkodásának változnia kell, hiszen ők felelnek a vállalkozás hatékonyságáért, gyarapodásáért, azért, hogy a cég stabil maradjon a piacon, egy válság ne döntse be azt. 

„Azok a munkáltatók és munkavállalók, akik nem akarnak változtatni, most nagyon nehéz időszak elé néznek. Most az az idő jön, amikor hősökre van szükség: azokra a gondoskodó, megértő, biztonságot adó, erős jövőképpel rendelkező vállalkozásokra, akik nem biztos, hogy a piacon elérhető legmagasabb fizetést adják, de képesek arra, hogy biztos hátteret nyújtsanak. A munkabér mellett felértékelődnek azok a pénzben nem mérhető ismérvek, mint hogy a munkáltató legyen gondoskodó, a munkahely kiszámítható és a kommunikáció legyen világos és kölcsönös. A mindenki egyért, egy mindenkiért elvet kell alkalmaznunk. A munkavállalók részéről pedig az lesz a fontos az elkövetkező egy évben, hogy hatékonyan támogassák munkáltatójukat üzleti céljaik elérésében.” 

hirdetés

Véleményvezér

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

Már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is azt javasolja, hogy szűnjön meg az árstop.
Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo