hirdetés

Hogy készüljünk a karácsonyi rohamra e-kereskedőként?

Atiyeh Nabilt, a szerverbérlés, üzemeltetés és hoszting szolgáltatásokat nyújtó Rackforest ügyvezetője a Kosárérték Magazinnak nyilatkozott arról, hogyan érdemes elkezdeni a kapacitásbővítést a Black Friday előtt.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Kapacitásbővítésre alapvetően két fő irány lehetséges, mondta Nabil. Amikor egyetlen gép szolgálja ki a látogatókat, illetve amikor egy terheléselosztó mögött több gép dolgozik. Az utóbbi struktúra azért ajánlott, mert rugalmasan bővíthető. Egy nagyobb webshop esetén eleve három szerver beállítását javasolja, mégpedig redundáns módon. Ez azt jelenti, hogy ha az egyik gép kiesik, a másik át tudja venni a funkcióit. Ha látjuk a terhelés növekedését, további szervereket tudunk hadba állítani.

Szerverbővítés roham előtt

Black Friday: hasznos tippek eladóknak
A 7 Digits szakértőjének segítségével adunk néhány gyakorlati tippet azoknak a cégeknek, amelyek szintén harapnának egyet az ünnepi tortából.
Egy webáruháznál pontosan lehet tudni, hogy az év vége jelenti a legnagyobb terelést, ezért erre az időszakra érdemes bővíteni a szerverkapacitást. Előfordulhat persze, hogy alábecsüljük a forgalmat, ilyen esetre érdemes a további szervereket egyesével bérelni.

Dedikált gépek és virtuális szerverek (VPS) egyaránt használhatók. A VPS-ek a felhasználó szempontjából ugyanúgy működnek, mintha különálló saját gépek lennének, valójában azonban egy nagy teljesítményű szerverrendszer kapacitásából különítünk el egy egységnyit az adott ügyfél számára. VPS-ből létezik például 4, 8, 16, 32 és 64 gigabájt memóriával felvértezett változat is. Egy webáruháznak tipikusan a 8-16 gigabájtos verzió javasolt.

A kapacitás bővítése egy dedikált gépen ezt szerelést igényel, míg egy VPS-en sokkal gyorsabban, szoftveresen megoldható, akár egy óra alatt is. Ha ez nem elég, akkor jön a horizontális bővítés: új gépet kell üzembe állítani, ami 1-2 órás munkát jelent. Ebben az esetben ugyanis számos rendszergazdai beállításra van szükség: konfigurációs, PHP és egyéb beállításokat kell elvégezni. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ha reggel indul a Black Friday akció, és az első 1-2 órában látszik, hogy nem elég a kapacitás, akkor egy új gép révén nagyjából délre fog megoldódni a helyzet.

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo