Hét motivációgyilkos hiba, amit el kell kerülnünk

Hiánycikk a jó munkaerő, ezért egyre inkább ügyelnie kell a vállalkozásoknak arra, hogy megtartsák dolgozóikat. Ez azonban nehéz, ha rossz a munkahelyi környezet: mutatunk hét olyan tényezőt, ami lerombolja a munkavállalók motivációját.

Cél és előrelépési lehetőségek nélkül nem fog sokáig húzni senki
Kép:PP archív

A recesszió enyhülése bár jó hír a vállalkozásoknak, de a munkaerőpiac ezzel együtt járó élénkülése új kihívásokat is jelent a vállalatvezetők számára. Bár az álláskeresők és a váltani akarók örülnek az élénkülésnek, a vállalkozások vezetői kezdhetnek gondolkodni azon, hogyan tartják meg legjobb munkavállalóikat.

A jó munkavállaló, a jó szakember ugyanis „hiánycikk”, a jó szakemberekért a versenyképes, a fellendülést kihasználó és bővülő vállalkozások hajlandók akár mélyebben is a zsebükbe nyúlni. Az ilyen embereket foglalkoztatóknak tehát számolniuk kell azzal, hogy a legjobb, legkeresettebb kollégák elcsábulhatnak, és komoly erőfeszítéseket kell tenniük azért, hogy a munkavállalók e csábításnak ellenálljanak.

A legfontosabb motivációs tényező – a fizetés mellett – a munkahelyi hangulat és környezet, ám éppen itt követünk el leggyakrabban súlyos hibákat, amelyek lerombolják az alkalmazottaink motivációját. Összeszedtük ezekből a hét leggyakoribbat!

Energiavámpírok

Bizony, a legtöbb cégnél megtalálhatóak azok a munkatársak, amelyek nem sokat tesznek hozzá a cég működéséhez, viszont folyamatosan negatív energiát árasztanak magukból, semminek sem tudnak örülni, bomlasztják a csapatot. Szabaduljunk meg tőlük!

Nincs fejlődési lehetőség

Ha egy dolgozó éveken keresztül ugyanazért a pénzért végzi ugyanazt, bizony megkopik a lelkesedése. Ezért érdemes egy hosszú távú fejlesztési programot, tréningeket, fejlődési, előrelépési lehetőségeket kínálni az alkalmazottaknak, hogy érezzék, a cég nem csak a profitért, hanem értük, a személyes fejlődésükért is mindent megtesz.

Ön mitől borul ki a munkahelyén?
Számítógép, mobil, tűzőgép – csak néhány példa min szeretjük levezetni a munkahelyi stresszt. Az európai munkavállalók négyötöde már tanúja volt egy-egy munkatársuk kiborulásának, a dühkitörésre a gorombaság, a főnök, vagy a kollégák támogatásának hiánya ad okot, de előfordul, hogy a terem hőmérsékletétől húzza fel magát a kolléga.
Nincs célkitűzés

Ha a cégnek nincs célkitűzése, akkor a munkatársak sem érzik, hogy merre, hogyan és mire kellene koncentrálniuk. Még a legjobb munkaerő sem tapogatózhat a sötétben, világos célt kell kitűzni eléjük.

Elpazarolt idő

Semmi sem olyan káros, mint a különösebb ok nélkül összehívott meetingek, ahol órákon át csépeljük a szalmát fölöslegesen. Felmérések szerint a meetingekkel évente egy teljes hónapnyi munkaidőt vesztegetünk el, ráadásul tönkreteszi a lelkesedést és árt a csapatszellemnek.

Elégtelen kommunikáció

Ha a kommunikáció nem elég egyértelmű, akkor a munkavállalók sok időt fognak elvesztegetni azzal, hogy rájöjjenek, mit is akart mondani a főnök. Ennél nincs jobb táptalaja a munkahelyi pletykáknak és feszültségeknek, így ha lehet fogalmazzunk mindig világosan és egyértelműen.

Az elismerés hiánya

Az elismerés nem feltétlenül azt jelenti, hogy a dolgozót valamilyen szuper jutalomban részesítjük. A legegyszerűbb és legolcsóbb motivációs módszer ugyanis egy szimpla „Köszönöm a mai teljesítményt” a nap végén. Mégis, sok munkavállaló panaszkodik az elismerés hiányáról.

Rossz vezetés

Ha a főnök hasa fáj, mindenkinek fájni fog – tartja a mondás, és ez sajnos sokszor igaz is. Még a legjobb, leghűségesebb munkaerő sem szereti, ha az éppen aktuális jó – vagy rossz kedvünket éreztetjük vele. Tárgyaljunk az alkalmazottakkal mindig egyformán, korrekt, nyílt hangnemben.

20 ÉLETSZERŰ MÓDSZER A MUNKATÁRSAK MOTIVÁLÁSÁRA
A motivált munkaerő jobban megéri a cégnek, erről már sok szó esett. De hogy is kell csinálni? Vezetők gyakorlati tapasztalatai alapján állt össze a húszas lista, tényleg hasznos és tényleg bevállalható motivációs eszközökből.

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo