hirdetés

Gyúrna a magyar: nem stadion kell, hanem fitneszterem

Bár a statisztikák szerint a szabadidejükben a magyarok leginkább tévét néznek, és marginális a sport szerepe, a K&H programjának adatai szerint azonban a fitneszterem a harmadik legnépszerűbb olyan vállalkozás, amit a lakosok szeretnének a környékükön. A szavazatok alapján több mint 800 ilyen teremre lenne országszerte szükség.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

Kép: Pixabay

Meglepő eredmények is születtek a K&H Üzletet ide! szeptember óta futó programjában, amelynek segítségével bárki bejelölheti egy online térképen, hogy pontosan milyen üzletet, szolgáltatást látna szívesen a lakóhelye mellett.

A térképet itt megtekintheti!

Vágjunk bele – de ésszel
Abban könnyű segítséget kapnunk, hogyan indítsunk be egy vállalkozást, de arra már kevesen tudják a választ, hogyan lesz egy jó ötletből sikeres cég. Ehhez adunk most hét jó tanácsot!
A vegyesbolt és a pékség után a harmadik legnépszerűbb kérés a fitneszterem, ami a leadott szavazatok több mint 5 százalékát kapta. Ez egyben azt is jelenti, hogy a résztvevők szavazatai alapján országszerte több mint 800 fitneszteremre lenne szükség, a különböző helyszíneken igényelt termekre közel 2400 szavazat érkezett. A fitnesztermek népszerűsége azért lehet meglepő, mivel a hivatalos adatok szerint a magyarok a nap 24 órájából fejenként átlagosan kevesebb mint 10 percet töltenek sportolással a szabadidejükben, ezzel szemben a tévénézésre 2,5 óra jut.  A CBRE friss kutatása szerint a bevásárlóutcák terjeszkednek, így a kiskereskedők a nem első osztályú lokációk iránt is egyre jobban érdeklődnek.

Ugyanakkor magyarázatot adhat a fitnesztermek iránti igényre, hogy akik valóban végeznek testedzést, azok napi másfél órát töltenek ezzel. Körükben pedig lehet igény újabb, lakóhelyükhöz, munkahelyükhöz közelebb eső fitneszegységekre. Budapestiek több mint 300 fitnesztermet nyitnának, például a Ferencvárosban, a Nemzeti Színház közelében vagy Gazdagréten a lakótelep mellett. Országszerte is szükség volna rájuk: a Balaton mellett Zánkán, Balatonszemesen vagy éppen Győrött, Békéscsabán, Beremenden és Tiszalökön is szükség lenne újabb sportolási lehetőségekre.

Az országos összesített adatok szerint a sláger a vegyesbolt: több mint 7800 szavazat érkezett a vegyesboltra. Ez annyiban nem meglepő, hogy hivatalos adatok szerint ötéves távlatban az élelmiszer- és vegyesboltok, illetve élelmiszer-szaküzletek, valamint az áruházak száma csökkent. 2011-ben még több mint 44 ezer volt az országban, tavaly azonban már csak alig több mint 42 ezer volt belőlük.

 

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo