hirdetés

Fagyis siker, gombócok nélkül

A fagyi igazi szerelem Szökrön Niki a Gelarto Rosa fagylaltmestere számára. Már óvodás korában gombócokat adagolt a homokozóban, merőkanállal. Hiába próbálta távol tartani a vendéglátós család, néhány kanyar után mégis itt kötött ki. Elhivatottsága bárki számára inspiráció lehet.
hirdetés

Szökrön Niki
Kép:GelartoRosa

A bolognai Carpigiani Gelato University – merthogy ilyen is van – tanfolyamán tanulta az alapokat, a fagyikészítés kémiai oldalát. Később egy Párma melletti kis cukrászdában tanult tovább, ott találkozott a gombóc helyett rózsa formában szervírozott fagylalttal. Ez nemcsak esztétikus, a minőségre is hatással van. A hagyományos gombócolós kanalat ugyanis minden újabb adag előtt ki kell öblíteni, a kanálról csöpögő víz pedig a fagyiba kerülve megfagy, és elveszi az eredeti krémes jelleget.

– Szerelem volt első látásra, hiszen én is valami különlegeset szerettem volna. Az enyém igazi női karrier, szerelemmel, egy francia gourmet férjjel, rajongással és kitartó küzdelemmel. Nem volt üzleti terv, ügyvéd, tanácsadó, csak egy jó befektető és ambíciók. Végül igazi szeretetmárkát sikerült felépíteni.  A csendestársam miatt megengedhetem magamnak, hogy intuíciók alapján dolgozzak, és inkább a kreatív dolgokra koncentráljak. Úgy működöm, mint otthon a háztartásban. Okosan spórolok, amin lehet, de a vendégek mindenből a legjobbat kapják.

Ugyanaz, de mégis más
Szintén fagyi, de szintén elhivatottság, de más megközelítés: csaknem negyed százada működik az egyik legjobb hírű budapesti fagylaltozó, a Csaba utcai Artigiana Gelati. A siker titkáról faggattuk a tulajdonost.
Niki szeretné újra megszerettetni a vendégekkel a klasszikus ízeket, hiszen, mint mondja, az eper, citrom vagy csoki gondosan elkészítve kenterbe veri a szirupos, divatos „őrületeket”. Persze újítás is van bőven, a sütőtök vagy épp a bazsalikomos citromfagyi már saját klasszikusnak számít, de a trendeket követve készült már paradicsom- és wasabis mogyorófagylalt is. Az embereihez viszont ragaszkodik.

– Évek óta ugyanazzal a csapattal dolgozom, ők már értik, egy jó ötlet önmagában kevés. Sikerült nekik is átadnom a rajongást. Emberként kezelem, igaziból szeretem őket. Sosem felejtem el, hogy ők képviselik a márkát, így az én munkámat is. Imádok fagyival foglalkozni, mert mindenki boldog, aki belekóstol. Rajongok érte, és mindennap örömmel megyek dolgozni, mert ezt az embereknek is sikerül átadnom. Persze itt is vannak nehézségek, de a rossz oldalt nem akarom átgondolni, mert akkor veszítenék a lendületből.

Kép:PP/Hatlaczki Balázs

A lendületre pedig most különösen nagy szükség van, mert a Gelarto nemzetközi terjeszkedésbe kezdett. Franchise-hálózatot épít úgy, hogy egy városban egyetlen, exkluzív üzlet nyílhat. A franchise központja a Katarban alapított cég, a terjeszkedés célja első körben a Közel-Kelet. Dohában már el is indult a beruházás, folyamatban vannak a tárgyalások Dubaiban és Abi Dhabiban, és már egy dél-afrikai érdeklődő is jelentkezett.

A fagyi a válságban is jól ment. Ha egy éttermi ebéd túl nagy érvágás is egy családnak, egy fagyi azért sokaknak belefér. Mivel szezonális termék – Niki hangsúlyozza, hogy csak Magyarországon –, télen a Gelarto is profilt vált: átalakul csokoládézóvá belga goffrival, bonbonokkal.

hirdetés

Véleményvezér

Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo