Ezekre figyeljen, ha webshopja van!

A legtöbb internetes oldalon már van lehetőség PayPalon keresztül vásárolni, és a vevők egyre szívesebben használják ezt a fizetési eszközt. Kényelmes, biztonságos és gyors – ezek a leggyakoribb érvek. Nem szabad elfeledkezni arról, hogy nem csak előnyökkel jár a rendszer használata. Íme néhány dolog, amire érdemes figyelni.

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kép: PP-archív, Fotó: Förster Tamás

A PayPal jó alternatíva, amíg nincs akkora forgalom, hogy hazai bankokkal érdemes legyen szerződni.A rendszerbe a belépés ingyenes, csupán regisztrálnunk kell, majd némi pénzzel fel kell töltenünk a saját számlánkat. Pénzmozgást követően lekérdezhető a számlatörténet, igény szerint pedig ebből szűrések végezhetők. Ráadásul a vételár 2-3 napon belül már a számlánkra kerülhet.

A vásárlók is szívesen választják ezt a fizetési módot, mert nem kell otthon tartaniuk készpénzt, vagy adott esetben a csomag átvételével megbízhatnak olyat, akire pénzkezelést nem bíznának, de a csomag átvételét meg tudja tenni. Fizethetnek PayPal regisztráció nélkül is dombornyomott bankkártyával, utánvétel nélkül a vevőnek lehetősége van olcsóbb szállítási költséget választani. A felsorolt előnyök mindegyike előremozdíthatja a rendeléseket. (Ha szeretné tudni, mikor és mivel hátráltatja vevőit a vásárlásban, olvassa el ezt a cikkünket!)

A PayPal típusú fizetési módozatok közös jellemzője, hogy a közvetlen internetes bankkártyás/hitelkártyás fizetéshez hasonlóan gyorsak és egyszerűek, azonban azokkal ellentétben biztonságosak is. A vásárlók – jogos aggodalmak alapján – nem szívesen adják ki hitelkártyaadataikat minden egyes „ismeretlen” weboldalnak, ahonnan vásárolnak.

Jó, ja tudjuk azt is, hogy a bankkártyával kifizetett összegből a PayPal levon 3–5 százalék kezelési költséget, majd ha továbbutaljuk a pénzt magyar bankszámlánkra, további utalási költségek adódnak, és számolni kell a konverziós kiadásokkal is.

A PayPal-számlán a várható kiadásokra készen tartott összegen túl nem érdemes pénzt tartani, mert ebben a rendszerben kamatot nem fizetnek. Érdemes arra is figyelni, hogy készlethiányos terméket ne tudjon a vásárló PayPalon kifizetni, mert utána kellemetlen lenne magyarázkodni, ha a terméket valamiért nem sikerül beszerezni.

Ön webáruház-tulajdonos? Így csinálhat kedvet a vásárláshoz!
Divatos manapság webáruház-tulajdonosnak lenni, de ritkaság a jó webshop, amelyikben szívesen vásárol a felhasználó. Mitől függ, hogy a webáruházunkba látogató rögtön továbbáll, szörföl egy kicsit az oldalon, rákattint a termékekre vagy vesz is valamit? Íme néhány tanács, hogyan csinálhatunk kedvet a vásárláshoz.
A befolyt összegeket érdemes az ingyenes lehetőséget kihasználva rendelésenként  egyesével számlára utalni, így a PayPal-fizetéseket ugyanúgy lehet könyvelni, mint amikor a futárcégek gyűjtik be a vételárat, és utalják bankszámlára.

Számlakiállítás: mikor kötelező?

Kilencszázezer forint feletti fizetés esetén a cég köteles kiállítani a számlát  a nem adóalany vásárlónak akkor is, ha a vásárolt terméket küldeményként adják fel. Nincs jelentősége, hogy a vevő kérte-e a számlát, vagy sem. Ezalatt az összeghatár alatt, ha a vásárló PayPalon keresztül fizet a cégének, s nem kérte külön a számla kiállítását, akkor nem szükséges azt papíron is visszaigazolnia.

Minden esetben számlát kell kiállítania, ha a vállalkozás adóalanynak értékesít, amelyen a fizetés módjánál az átutalás/ kártya feliratot kell feltüntetnie. A számla idegen nyelven is kiállítható, de – az adóhivatal álláspontja szerint – adóellenőrzés során a számla kibocsátójától megkövetelhető, hogy saját költségére gondoskodjon a hiteles magyar nyelvű fordításról, ha a tényállás tisztázása másként nem lehetséges.

A számla kibocsátásáról az összeg beérkezésekor haladéktalanul gondoskodni kell, mivel ezeknél az értékesítéseknél csak fizetés után lehet igénybe venni az adott szolgáltatást, és a fizetés készpénz-helyettesítő eszközzel történik.

11 tipp a biztonságos netes vásárláshoz
Ahogy az online és ezen belül is a mobilfizetés egyre népszerűbb lesz, úgy értékelődik fel a biztonság szerepe is. Egy hatékony védelmi rendszer létrehozásához a hamis e-maileken keresztül történő személyi adatlopásokra is figyelmet kell fordítani.

Véleményvezér

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.
A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek

A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek 

A megszorítások, extraadók ellenére továbbra is sok helyen lyukas a költségvetés. A tervezett áfa bevételek és a valóság között szakadék tátong.
Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben

Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben 

Már nominálisan is kevesebbet tud költeni egy magyar polgár a boltokban, mint egy román. Ráadásul a magyar a pénzéért még kevesebbet is kap a hipermagas itthoni áfa miatt.
A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester

A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester 

Bízzuk nyugodtan kecskére a káposztát, ez a magyar jogállamiság legújabb mérföldköve.
Lebukott a magyar sajtmaffia

Lebukott a magyar sajtmaffia 

Az Agrárközgazdasági Intézet munkatársai vették a fáradtságot és összehasonlították a magyar és a nyugati sajtárakat. Aztán tátva maradt a szájuk.
A gazdag migráns jöhet, újraélesztik a letelepedési kötvény koncepciót

A gazdag migráns jöhet, újraélesztik a letelepedési kötvény koncepciót 

Vendégbefektetői jogviszony bevezetéséről készült törvénytervezet. A szakembereket az elképzelés erősen emlékezteti a csúfosan megbukott letelepedési kötvényekre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo