hirdetés

Boldogtalan cégvezetők: ne könyörögj a szeretetért

Nem lehetünk folyton boldogok, néha-néha mindannyian boldogtalanok is vagyunk. Azonban nem mindegy, hogy csak néha vagyunk-e azok, vagy pedig folyamatosan boldogtalannak érezzük magunkat és ez különösen akkor lehet veszélyes, ha egy vállalatot irányítunk, mert van pár olyan dolog, amit a boldogtalan cégvezetők egyszerűen képtelenek beismerni.
hirdetés

Az önbecsülésük valahol a „béka hátsója” alatt van

Fogadd meg ettől a perctől, hogy soha többé nem fogsz könyörögni szeretetért, megértésért vagy figyelemért. Cégvezető vagy! S nem az a legfontosabb, hogy olyan intézkedéseket hozzál, amiért szeressenek a munkatársak. Olyan intézkedéseket hozzál, mint cégvezető, ami céged túlélését és erősödését szolgálja. Legyél saját magad legjobb barátja. Bízz a lelkedbe és az ösztöneidbe. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy a jóval és a rosszal együtt, és azért akarj változtatni az életeden, mert TE akarod, ne pedig azért, mert mások elvárják azt. Légy az az ember, akivel leélnéd hátralevő életed minden percét.

Nem találnád ki, miről szól a Yale legnépszerűbb tantárgya!
A boldogságról. Ez az egyetem történetének legnépszerűbb kurzusa, hiszen az 1701-ben alapított tanintézményben nem jelentkeztek ilyen sokan egy tantárgyra. Szám szerint ezerkétszázan hallgatják a boldog életről szóló tanokat. Egy óriási előadóteremben.
Mások véleménye a legfontosabb

Abban a percben, mikor abbahagyod mindazt, amit azért teszel, mert mások elvárják, és elkezdesz a szíved és eszed után menni cégvezetőként, nem fogsz egyebet érezni, mint szabadságot és lelki békét. Tulajdonképpen a problémáid felét meg tudod oldani azzal, hogy többé nem hagyod, mások mondják meg, mit tegyél.

Régi haragot tartogatnak magukban

Egész addig, míg meg nem tanulod elengedni a múlt elfojtott rossz dolgait, szorongásokat, feszültséget, haragot, nem lesz részed lelki nyugalomban. Túl rövid az élet ahhoz, hogy folyton elraktározzuk minden rossz érzésünket. A megbocsájtás azoknak van, akik képesek a saját két lábukon tovább haladni. Először a problémát kell felismerni, majd azt, hogy mivel lehetne megoldani azt. Az egész a múlt elfogadásával kezdődik, nem pedig a folyamatos múlt elleni harccal.

A rutin láncba ver

Borbély László: létezhet boldog vállalat?
A szervezetfejlesztés a félelmekkel foglalkozik, ezeket szereli le, hogy ne álljon a fejlődés útjába. Ha a vezető és csapata hatékonyan és örömmel, elkötelezve tud együtt dolgozni, akkor magas a szervezeti boldogság. Többek között erről beszélt Borbély László egy tavalyi konferencián.
Ne feledd, hogy az, ahogyan te végzed a dolgaid nem az egyetlen út. Nem azon kell agyalni, hogy miket bántál meg, mit nem tettél meg, amit szerettél volna, hanem azon, hogy miképp teheted úgy a dolgot, hogy ne legyen benne semmi megbánás.

Sok mindent nem tudnak kontroll alatt tartani (holott azt hiszik, hogy igen)

Az élet legtöbbször megjósolhatatlan. Nem biztos, hogy életed nagy eseményei az általad végzett dolgokból adódnak majd. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell tenni azért, ha valamit el szeretnénk érni. Inkább azt jelenti, hogy ne várjuk a sült galambot, mert nem fog soha berepülni az ablakon, a szádba pedig végképp nem fog beköltözni.

Félelmeik irányítják őket

A félelem az egyik legerősebb mozgatórugó az emberek életében. Ha a félelmed áldozatává válsz, csak megakadályozol vele minden történést, ami téged érintene, ha a félelmeid nem kötnének béklyóba.

A jelent folyamatosan elkerülik

Az egyik legnehezebb dolog, amivel életünk során szembe kell nézzünk, mint cégvezetők, hogy csak a jelennek éljünk. Hogy ne az határozzon meg bennünket, ami volt vagy, ami lehetne. Mert A legrosszabb dolog álmokból várat építeni.

A fű sehol sem zöldebb

A cégvezetők legnagyobb része azért panaszkodik, mert úgy érzik, kimaradnak valamiből. Ki ne érezne hasonlóképpen. Azonban ha beutazod is a világot és alvás nélkül mindenben részt veszel, úgyis lesz olyan, amin nem tudsz részt venni. Fogadd el, hogy mindenben te sem tudsz benne lenni. A legfontosabb, ha el tudod fogadni, hogy jelen pillanatban mindened megvan. A jobb élet nem máshol van, hanem most.

Ha tetszett a cikk, elolvashatod, hogy mi miben tudunk segíteni, mint cégvezetőt! Részletekért kattints ide!

Szerző:

Kocsis Zoltán

Kreatív Ügynökségi igazgató

Idea Fontana Kft.

Öt tanács fiatalkori önmagunknak
Utólag mindig okosak vagyunk. Bölcsebb, érettebb, tapasztaltabb önmagunk tanácsa jó pár kerülőutat, tévutat és hibát megspórolna nekünk, ha a jövőnkből el tudná juttatni emberi és szakmai jó tanácsát. Milyen tanácsot adnának 24 éves önmaguknak amerikai üzletemberek? Íme a világi érvényesülés és a belső kiteljesedés alapelvei.
hirdetés

Véleményvezér

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo