hirdetés

Az Instagram még jobban ráfekszik az online shoppingra

Az Instagramnak egyre fontosabb szerepe lesz az e-kereskedelemben, legalább is a Facebook szándékai szerint. Ez kiderült korábban Mark Zuckerberg bejelentéséből is, akkor is, amikor bevezették a Checkout funkciót, most pedig további érdekességekkel gazdagodott a kép.
hirdetés

Az Instagram számára az e-kereskedelem nagyon fontos terület. Hamarosan olyan fontos lehet ez a terület a cég számára, mint a hirdetések. Ezt azzal magyarázza Vishal Shah az Instagram termékfejlesztési vezetője a Cheddar-nak adott interjújában, hogy a kereskedelem nagyobb részét teszi ki a GDP-nek, mint a marketing. Ezen belül még az e-kereskedelem a kisebb rész, a mobil pedig még kisebb. Így van tere a fejlődésnek a platform számára - hívta fel a figyelmet Lévai Richárd közösségi marketing szakértő legfrissebb blogbejegyzésében.

Az Instagram termékfejlesztési vezetője elmondta azt is, hogy több, mint 25 millió cég használja a platformot, ezek fele nem rakott ki webcímet. Az Instagram az ő digitális platformjuk. Ezek a cégek tartják a kapcsolatot az ügyfeleikkel a Feedben, a Sztorik között és üzenetben a Direct-ben. Vagyis a felfedezés és megfontolás fázisában ott vannak a felhasználók a platformon találkoznak a cégekkel, ezt pedig át lehet fordítani vásárlássá.

Kép: Pixabay

Az Instagram nem lesz termékkereső?

A cég úgy látja, hogy az Instagram jó pozíciója nem a direkt termék keresésben van. A legjobb abban, amikor a felhasználók „vásárlási hangulatban” vannak, akkor segít nekik felfedezni a számukra érdekes termékeket. Ebben az irányban fejlesztik a rendszert, ezért került bele a shopping csatorna a Felfedező felületbe is.

Ez a cégek számára azt is jelentheti, hogy két külön folyamatra kell készülniük. Az egyik a kapcsolattartás Feedben és a Sztorikban, amikor „bevonják” a követőket a rendszeres posztokkal. A másik pedig a termékkínálat bemutatása, ami pedig a shopping címkékkel megjelölt termékeken, a Felfedező felületen és a Profilon tud hatékonyan megtörténni.

Várhatólag ezt további eszközökkel is fogja támogatni az Instagram. Az interjúban szóba került, hogy a shopping címkével ellátott posztok is támogathatók lesznek hirdetésekkel valószínűleg, de nem lepődnék meg, ha az Explorer Shopping szekciója kicsit “marketplaceesedne” a közeljövőben.

A témában érdeklődik? Gyakorlatban alkalmazható tudást keres?

Lévai Richárd 4 konkrét kampányon keresztül mutatja meg, hogy hogyan lehet a Facebookon hatékonyan hirdetni kkv-ként.A Facebook Marketing minikurzus az első 500 beiratkozónak ingyenesen elérhető! Ha még több tudásra vágyik, a Piac & Profit Online Akadémián megtalálja Magyarország legnagyobb, kkv-k számára készült online képzési portfólióját.

Miért választják a cégvezetők online képzéseinket? Mert elismert szakemberek hot topic képzéseit érik el, nincs utazás, terembérlés vagy elmaradt óra, és igény szerint, bárhol bármikor tanulhatnak.
 
hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo