Átverős hirdetésekre figyelmeztet a MKEH

Hamis reklámokra figyelmeztet az online pénztárgép piacon a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH), amely ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy csak az általa engedélyezett online gépek forgalmazhatók.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem mindegyik pénztárgép forgalmazható! - Kép: Pixabay

A közlemény szerint egyes webhelyeken egy "SAM4S NR-330 Online" megnevezésű pénztárgépet (egyes megnevezésekben: adóügyi nyomtatót) kínálnak megvételre, megrendelésre. Erre a típusra azonban a MKEH forgalmazási engedélyt nem adott ki, típusvizsgálatát nem végezte el, és a pénztárgépre forgalmazási engedély iránti kérelmet sem nyújtottak be - hangsúlyozza a hivatal.

Emellett egy forgalmazó olyan sajtóközleményt jelentetett meg a SAM4S NR-240,-270, -300, -330, -440 típusokról, amely több tekintetben is alkalmas a felhasználók megtévesztésére a hivatal szerint, miután a sajtóközlemény tényként kezeli az NR-270, NR-300 típusok forgalmazhatóságát, illetve a további felsorolt típusok műszaki megfelelőségét. Ezzel szemben a tényleges forgalomba hozatal különböző okok miatt még egyik típus esetében sem lehetséges.

A SAM4S NR-440 Online pénztárgépre az MKEH forgalmazási engedélyt nem adott ki. A pénztárgépre forgalmazási engedély iránti kérelmet már nyújtottak be a hivatalhoz, de vizsgálható készüléket még nem. A SAM4S NR-240 Online pénztárgépre sem adott ki forgalmazási engedélyt a hivatal. A pénztárgépre forgalmazási engedély iránti kérelmet már nyújtottak be az MKEH-hez, a típusvizsgálat folyamatban van.

A SAM4S NR-270 Online és a SAM4S NR-300 Online pénztárgépre a hivatal már kiadta a forgalmazási engedélyt, de az engedélyben a tényleges forgalomba hozatalt további hiánypótláshoz kötötték, amelynek teljesítéséig a forgalomba hozatal nem kezdhető meg. A hiánypótlás még nem történt meg.

Emlékeztetnek: az új típusú pénztárgépek forgalmazását a MKEH akkor engedélyezi, ha a pénztárgép megfelel a vonatkozó minisztériumi rendeletben előírt műszaki követelményeknek, feltételeknek, és ezt típusvizsgálat igazolja. A típusvizsgálat megállapításai alapján az MKEH határozattal dönt a forgalmazási engedély megadásáról vagy az engedély iránti kérelem elutasításáról. A kiadott forgalmazási engedélyek listája az MKEH honlapján hozzáférhető. A listán jelenleg 18 géptípus szerepel. A forgalmazó, az Alt Cash Kft. az MTI kérdésére azt közölte, hamarosan benyújtja a forgalmazás iránti engedélykérelmet a MEKH-hez.

Aki nem engedélyezett pénztárgépet rendel, vagy nem rendelt időben, az komoly bírságot kockáztat. Az adóhatóság szerdán közölte, hogy összesítve több millió forintos bírságot szabtak ki azokra a kereskedőkre, akik még nem rendelték meg az online pénztárgépet.

OKSZ: túl vastagon fog a NAV ceruzája
Az adóhatóság már többmilliós bírságot szabott ki azokra a kereskedőkre, akik elmulasztottak új pénztárgépet rendelni a gyártóktól. Az OKSZ szerint azonban az adóhatóság túl keményen lép fel a mulasztókkal szemben és méltányos bánásmódot követelnek.

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo