hirdetés

Állás kéne? Gondolkodj a munkáltató fejével!

Az önéletrajzok, a kapcsolódó interjúk és az állásbörzéken történő tanácsadás, valamint a vállalatok visszajelzései alapján az a trend rajzolódik ki, hogy a cégek a megfelelő képzettség mellett elsősorban a motivált, csapatjátékos, pozitív személyiségeket keresik. Aki mindezt képes az önéletrajzában és egy állásinterjú során megjeleníteni, annak jó esélye van az álláskeresés során.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Készülj fel a változásra – kép: SXC

Az egyes állások betöltésének már nem csak a megfelelő végzettség és bizonyos képzettségek megléte a feltétele. Az angolnyelv-tudás vagy a megfelelő számítástechnikai ismeretek hiánya a legtöbb állásnál önmagában is kizáró tényező. A végzettség és a megfelelő képzettség már nem garancia egy állás elnyerésére. A cégek egyre kevésbé pusztán szakembereket toboroznak, hanem olyan munkatársakat keresnek, akik képesek csapatban dolgozni, másokkal együttműködni, motiváltak, vágynak a sikerre, és teljesíteni akarnak. Hiába jó mérnök valaki, ha nem tudja magát megértetni a tervezőtársaival, a kivitelezővel, a megbízóval vagy a főnökével, akkor munkája nem lesz eredményes. (Tanulás, vagy tudás a karrier titka?)

„A cégek már az állásinterjúnál is keresik a motiváltság jegyeit. Egyik biztos jel például az, ha a jelölt az állásinterjú előtt felkészül az adott cégből, és az interjúra már úgy érkezik, hogy tudja, hogy az mivel foglalkozik, mik a legfrissebb hírek róla. A felkészülés nem kerül többe egy félóránál, mégis busásan megtérül. Pozitív hozzáállással akár az önéletrajzban lévő kisebb gyengeségeket is lehet ellensúlyozni. Ugyanígy a sztenderd interjúkérdésekre fel lehet készülni és előre végiggondolni, mit is válaszolunk ezekre. Pusztán arra van szükség, hogy a munkáltató fejével tudjunk gondolkodni” – mondta Dobár Attila, a JobGroup ügyvezető igazgatója. (A jövő önéletrajza multimédiás!)

Az előzetes felkészülés és rátermettség mellé kellő rugalmasság is kell hogy párosuljon. Különösen a 10-15 éve már dolgozó jelöltek esetében igaz, hogy ha nem készek a változásra, nem fognak tudni előrébb lépni. Ha valaki karriert akar váltani, például feladja a vállalkozását, és alkalmazottként akar elhelyezkedni, vagy új területen akar munkát vállalni, mentálisan is fel kell magát készítenie arra, hogy ezentúl sok minden másként lesz. Új készségeket kell megtanulni, adott esetben másik városba kell költöznie, presztízs vagy jövedelem szempontjából is kompromisszumot kell kötnie. Enélkül ugyanis nem fog tudni versenyezni a hasonló úton már régebb óta haladókkal.

Munka kisgyermekkel – lehetséges?
Mind a kultúra változása, mind a gazdasági környezet miatt egyre több gyermekes nő szeretne visszatérni a munkaerőpiacra. Ahhoz, hogy ez sikeres legyen, a munkáltató rugalmasságára, de a munkavállalók nagyobb bátorságára is szükség lenne.
„Az önéletrajzot is érdemes folyamatosan gondozni, annak tartalma soha nincs kőbe vésve. A szöveg természetesen a tényeket kell hogy tükrözze, a hangsúlyokat mégis érdemes a megpályázott álláshoz igazítani. Ha valaki évek óta vezetői pozícióban dolgozik, de váltani akar, akkor lehet hogy érdemesebb a szakmai tapasztalatokra helyezni a hangsúlyt, nem pedig a vezetőire. Az önéletrajzból nemcsak annak kell belőle kiderülni, kik vagyunk, hanem arra is kell utalnia, mi lenne a következő logikus lépés a karrierben. A képességeink, tudásunk és terveink metszetéről kell szólnia az önéletrajznak, hiszen így tudja azt sugallni, hogy az adott feladatra az eddigi tanulmányok, képzettség és szakmai tapasztalat alapján alkalmas jelöltről van szó” – folytatta Dobár Attila. (Van, aki a diplomáját is letagadja.)

Az önéletrajz rendszeres frissítése azzal az előnnyel is jár, hogy a rendszeresen frissített CV-k a különböző adatbázisokban és keresőprogramokban mindig előrébb kerülnek. Ha egy önéletrajzzal hónapokig nem történik semmi, akkor az már csak a keresőprogramok  és állásportálok sokadik oldalán jelenik meg, odáig pedig már nem nagyon lapoznak a munkatársat kereső cégek.

„Karrier-tanácsadóként és munkaerő-közvetítőként is azt mondom, aki munkát akar találni, annak nincs mire várnia. Minél több csatornát, minél több eszközt érdemes használni. Aki tényleg elszánt, az képezze magát, legyen nyitott a lehetőségekre, foglalkozzon az önéletrajzával, készüljön az interjúkra, építse magát a közösségi médiában, és keresse a kapcsolatokat. Ha mindehhez kellő rugalmasság is társul, akkor belátható időn belül el fog tudni helyezkedni” – jelentette ki Dobár Attila, a JobGroup ügyvezető igazgatója.

A tesztek szerepe a munkaerő-felvételben
Tesztekkel bármely munkakörre való alkalmasságot, a szükséges kompetenciát, kompetenciákat „mérhetjük” a feladatok adott szintjén, fontos vagy kevésbé fontos feladatok esetén. A felvételi eljárásban a teszt csak egy ’forrást’ képvisel, a pályázati anyagokból nyert információkat egészíti ki, teszi teljesebbé. Nem mindegy azonban, hogyan használjuk!
hirdetés

Véleményvezér

Ilyet még nem látott a világ

Ilyet még nem látott a világ 

Cseh vonaton első osztályon feleannyiért kétszer annyit kapsz, mint a magyar vonat másodosztályán. Ez igen.
Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo