Aki nem változik, az eltűnik

Nyitottság és rugalmasság – ezek az új hívószavak, amelyeket minden vállalatvezetőnek ismernie kell ahhoz, hogy versenyben maradjon az új, digitális világban. A többi között ezt hangsúlyozta Uwe Tigges, a németországi Innogy SE elnök-vezérigazgatója. A Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén arra keresték a választ, milyen lesz „A munka jövője, a jövő munkája”.

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Tigges, aki sok éve a több európai országban működő innogy SE energiaipari vállalat munkaügyi vezetője is, főleg munkaadói oldalról közelítette meg a munkaerőpiac jövőbeni kihívásait. Vége annak, hogy reggel 8-kor blokkolunk, és délután 5-kor hazamegyünk. Ma már nem egy munkahelyen éljük le az életünket, az élethosszig tanulás és a munkaidő új értelmet kap. Erre pedig oda kell figyelniük mind a vállalatvezetőknek, mind a politikusoknak. Uwe Tigges itt utalt az új német kormánykoalíciós megállapodásra, amiben szerinte nem elég markánsan jelenik meg az új világra való felkészülés.

Uwe Tigges, Kép: DUIHK/Halász Nóra

Egy német szakmai szövetség felmérése szerint a digitalizáció következményeként a következő hét év alatt 3 millió munkahely válik feleslegessé csak Németországban – Magyarországon ez több mint félmillió munkahelyet érinthet. Ez azonban nem csak fenyegető kihívás, sokkal inkább esély, lehetőség, amit a versenyképesség fokozása érdekében ki kell használni – tette hozzá Tigges.

A digitális világban egyre inkább a hálózat alapú, platformokban, projektekben működő munkavégzés lesz a meghatározó. Nem egy munkahelyen éljük le az életünket, az új nemzedék nyitottan és rugalmasabban gondolkodik, és ezekhez az elvárásokhoz nemcsak egyes munkatársaknak, hanem egész szervezeteknek is alkalmazkodniuk kell – fogalmazott a német vállalatvezető.

„TechCsajok" kerestetnek”
Dale A. Martin, a DUIHK elnöke felvázolta a kamara konkrét, a szakember-utánpótlás és képzés területén folytatott tevékenységét, különösen a szakképzés terén, ahol duális rendszerű szakképzéseket szervez, és Szakképzési Díjat is alapított e képzési modell társadalmi megbecsülésének emelése érdekében. Az elnök bejelentette, hogy az idén második alkalommal rendezik meg a „TechCsajok” című roadshow-t, amellyel fiatal lányok műszaki szakmák iránti érdeklődését kívánják felkelteni, és ismét meghirdetik a „Megbízható Munkaadó” pályázatot is, mellyel olyan vállalatokat méltatnak, amelyek példaértékű módon gondoskodnak munkatársaikról. A felsőfokú képzés területén pedig a DUIHK, karöltve a Német Nagykövetséggel, támogatja az Andrássy Egyetem „Sokszínűség és digitális fejlődés” című ösztöndíjas programját.

Véleményvezér

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba 

A nagy újraelosztási ráta ellenére alig jut az egészségügyre.
Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság

Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság 

Négy hónap alatt tűnt el a költségvetési hiány.
Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo