hirdetés

A Facebook zéró hatása a hirdetésekre

Bár sokaknak az jött le, hogy az új hírfolyam algoritmus a céges Facebook oldalak ellen van, ez nem igaz. A változtatás célja az aktívabb Facebook használat, ami a közösségi hálózat kutatásai szerint azt jelenti, hogy többet beszélgetnek egymással a felhasználók. Éppen ezért azokat a bejegyzéseket fogják előresorolni, amik beszélgetéseket indítanak el. Ha egy oldal ezt jól csinálja, ha egy cég képes beszélgetéseket generálni, akkor még nyerhet is a változással.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

A Facebook szerint maga a hírfolyam frissítés a hirdetések rangsorolását csak kevésbé érinti, hiszen a hirdetési rendszer független a hírfolyam agoritmustól - írja Lévai Richárd, Közösségi marketing specialista.

Facebook zéró: indul a harc a kommentekért
Az értelmes párbeszédek terepe lesz a Facebook, legalábbis az alapító tervei szerint. Hogy ismét az informális kapcsolatok kerüljenek a középpontba, ezért megváltoztatják azt az algoritmust, ami eldönti mit tartalmaz a hírfolyamunk. Eddig is voltak persze változtatások, de ez most egy új kiindulópont lesz. A Facebook Zero.
Drágább lesz hirdetni?

De összességében drágább hirdetésekre számítunk, hiszen a Facebook szerint csökkenhet az oldalon eltöltött idő, ez pedig elvileg azt jelenti, hogy kevesebb hirdetési hely lesz a hírfolyamban. Ráadásul a csökkenő organikus eléréseket is hirdetésekkel próbálják majd sokan pótolni, így a várhatónál jobban fog emelkedni a hirdetési költség valószínűleg.

Mi a megoldás?

  1. Ne változtass hirtelen! Sok újdonság jön, ne kapkodj! Csak azért, mert most bejelent a Facebook valamit, nem kell lekapcsolni a régi megoldásokat. Figyelni kell az eredményeket, hiszen, ami jól működik, lehet, hogy nem változik. Vagy csak lassan.
  2. Kísérletezz! Próbálj ki olyan új módszereket, amiket eddig még nem. A meglevő, bevált formátumok mellett kísérletezz új licitálással, új remarketing listákkal, és hasonlítsd össze az eredményeket.
  3. Építs saját adatbázist! Függetlendj a Facebooktól, ebben segítenek azok a hirdetési módszerek (pl. a Lead hirdetés / Érdeklődőkeresési hirdetés) amiben saját adatbázist tudsz építeni.
  4. Keresd az új felületeket! Függetlenedj a hírfolyamtól! Instagram képfolyam, Instagram sztorik, videó ajánlók, audience network… sok olyan felület van, amit nem érint az algoritmus változás.
  5. A saját adataidnak higyj! Minden héten kijön egy új kutatás, ami megmondja a tutit, mikor, hol, hogyan kell hirdetni, kommunikálni, stb. Ezeket kezeld fenntartással. Olvasd el, meríts ötletet, de ne vedd készpénznek!
  6. Használj speciális kampányokat! Például indíts olyan kampányt, ami arról szól, hogy kapcsolják be minél többen a “See first” funkciót. Építs egyéni célközönségeket a rajongókból, az aktív rajongókból, ezek kombinációjával szólítsd meg az embereket, és vedd rá őket, hogy állítsák be az oldaladnál azt, hogy elsőként jelenjenek meg a posztjaid!
 
hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo