hirdetés

Ez nem jó hír: ismét világelsők vagyunk!

A Magyarországról szeptemberben kiküldött e-mailek 96 százaléka spam, levélszemét volt, s ezzel az aránnyal vezeti is a világlistát. Elszórtan gyakorlatilag az egész ország fertőzött.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

A Symantec felmérése szerint Magyarországról 250 millió kéretlen reklámlevelet küldtek el szeptemberben, ami a világforgalom 0,25 százaléka. Ez némi javulást jelent a januári adatokhoz képest, mivel akkor még a magyarországi spamek a világforgalom 0,45 százalékát tették ki.

Szeptemberben az Amerikai Egyesült Államokból küldött levelek 92,1 százaléka volt spam, míg a kanadaiak 91,5 százaléka, az egyesült királyságbelieknek pedig 91,7 százaléka. Hollandiában a kéretlen levelek aránya 93,1 százalék, Németországban 92,8 százalék, míg Kínában 93,8 százalék volt. (Júliusban három hónapnyi elsőség után adtuk át a helyünket Luxemburgnak.)

Budapest, Miskolc és Tatabánya a legszennyezettebb

A spameket döntő többségükben nem a felhasználók tudtával küldik ki, hanem a fertőzött gépek, amelyeket távolról vezérelnek a levélszemét forgalmazására - emelte ki Harold Teasdale, a Symantec magyarországi képviseletének vezetője kedden Budapesten. A magyarországi spamek, de a világban forgalomban lévő kéretlen levelek döntőt többségét is a botnet (robot network), zombi számítógépek hálózata küldi ki. A botnet célja, hogy nagy teljesítményű, gyors, mégis anonim infrastruktúrát nyújtson a spammernek, amivel az könnyen és gyorsan tud nagy mennyiségű spamet küldeni, illetve más törvénytelen cselekedeteket folytatni.

A botneteket hétköznapi, otthoni, iskolai, vállalati számítógépek alkotják. Egy számítógép anélkül tagja lehet egy botnetnek, hogy a gazdája ezt kérte, megengedte volna, vagy akár egyáltalán tudna róla. Egy speciális program települ a gépre, amely a háttérben fut anélkül, hogy a számítógép gazdája azt észrevenné. A modern vírusvédelmek felismerik az ilyen típusú programokat, azonban nagyon sokan nem, vagy csak elavult vírusvédelmet használnak. A Symantec felmérése kimutatta azt is, hogy azok, akik mobilmunkát végeznek, azaz távolról is elérik számítógépüket, hatszor nagyobb eséllyel esnek a botnetek áldozatául, mint akik csak helyhez kötött irodai munkát végeznek.

Magyarországon a legtöbb botnet gép a fővárosban és környékén van, de fertőzött terület Miskolc és Tatabánya környéke is. Elszórtan gyakorlatilag az egész ország fertőzött, kivételt talán Kunhegyes, Karcag, Berettyóújfalu térsége képvisel.

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo