hirdetés

Tudatos manipuláció áll a bitcoin zuhanása mögött

Az árak tudatos manipulálása állhatott a Bitcoin és más, nagy virtuális fizetőeszközök értékének zuhanása mögött, mutatja amerikai és brit szakemberek vizsgálata. A hír tovább nyomta lefelé a Bitcoin árfolyamát.
hirdetés

John Griffin, a Texasi Egyetem tanára és munkatársa vizsgáltak meg a kriptovaluták forgalmának nyilvánosan hozzáférhető, milliós nagyságrendű adatait.

bitcoin
(fotó: antana/flickr)

Azokból kitűnt, hogy a Bitcoin és társai korábbi, gyors áremelkedése mögött – legalábbis részben – a Bitfinex tevékenysége áll. Ez a Karibi-szegeteken bejegyzett és ázsiai irodákat működtető pénztőzsde az egyik legnagyobb a világon – egyúttal az egyik legkevésbé ellenőrzött.

Az amerikai szakértők a Bitfinex pénzügyi műveleteit vizsgálva megállapították, hogy a vállalkozás a Tether nevű másodlagos virtuális

Időzített bombaként ketyeg a dollár a devizapiacon
Tíz évvel a globális pénzügyi válság kezdete után egyre többen keresik azt az eszközt, amely leválthatja az amerikai dollárt a világ vezető tartalékdeviza-szerepéről – olvasható a Saxo Bank második negyedéves kitekintésében.

valutát vetette be akkor, amikor a Bitcoin és társai árfolyama pangott, azzal Bitcoint vásárolva hajtották fel az árfolyamokat.

E módszer alkalmazásával az Ether és a Zcash értéke még gyorsabban emelkedett, mint a Bitcoinlé, ám e folyamat, miután a cég idén nem bocsátott ki tovább Tethert, leállt. A vizsgálat tanulságait más amerikai, valamint brit szakemberek is megerősítették.

Az amerikai hatóságok a fentiek tükrében vizsgálatot indítottak a Bitfinex ellen, amelynek vezetői tagadják, hogy manipuláltak volna.

(Forrás: The New York Times)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

A csirkemell ársapkáján buknak a legnagyobbat a kereskedők

Már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is azt javasolja, hogy szűnjön meg az árstop.
Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Élelmiszer magánimport indult nyugatról, a sláger az ott jóval olcsóbb sajt

Elsősorban a tartós élelmiszer és a vegyiáru az, amit ma már jóval olcsóbban lehet megvásárolni nyugaton, mint nálunk.
Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Erősödik a nemzeti valuta és nő a tanárok fizetése a közelben

Úgy néz ki a csehek pont fordítva csinálnak mindent, mint mi, pedig a szankciós politika őket ugyanúgy érinti, mint minket.
Megfenyegették Hadházy Ákost

Megfenyegették Hadházy Ákost

A falusi szálláshely pályázatból kastélyt építő fideszes polgármester megfenyegette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.
Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo