hirdetés

Ráeszméltek a kereskedők, milyen irányba mennek a vásárlók

Az inflációt meghaladó mértékben bővült az e-fizetések forgalma az OTP Bank legutóbbi negyedéves statisztikái szerint. Mindez arra utal, hogy egyre többet költenek az emberek a kártyájukkal, mobiljukkal. Nemcsak a fizetések értéke, de a darabszáma is ütemesen bővült a szokásos éveleji visszaesést követően. A számok alapján a kereskedők már elvetették a kockát, egyre csak igénylik a terminálokat.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Közel tizedével többet költöttek a magánszemélyek és vállalkozások az OTP Bank elektronikus fizetési rendszerein keresztül idén március és június között, mint az azt megelőző első negyedévben. A képet árnyalja, hogy év elején rendszerint visszaesik a fogyasztás, így volt mihez képest növekedni.

Ugyanakkor éves összevetésben is árulkodó a statisztika: negyedével – pontosabban 27,9 százalékkal – több pénz áramlott át a bank e-fizetési csatornáin, mint 2022 hasonló időszakában.

„Az előző években folyamatos bővülést láttunk az elektronikusan bonyolított fizetések forgalmát tekintve. A mostani adat is az éves inflációt meghaladó mértékű. Tehát nem csak azért látunk magasabb értékeket az e-fizetésnél, mert drágultak az igénybe vett termékek és szolgáltatások, hanem azért, mert az emberek valóban egyre többet költenek el kártyával” – értékeli az adatokat Hideg Noémi, az OTP Bank Kártyaelfogadás Szolgáltatás és ATM menedzsment vezetője.

Igénylik a kereskedők a terminálokat

Az elmúlt években egy rövid időszakot leszámítva töretlenül bővül a bank által működtetett POS-terminálok száma is, a legutóbbi negyedévben 2,7 százalékkal. Éves összevetésben még magasabb ez az arány, most 7,7 százalékkal üzemel több, mint a megelőző esztendő hasonló időszakában.

„A kereskedők jól látják, hogy elektronikus fizetés használatának irányába mennek a felhasználói szokások. Alapvető infrastruktúraként gondolnak ma már az e-fizetést lehetővé tévő eszközökre” – tette hozzá Hideg Noémi.

 

hirdetés

Véleményvezér

Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo