hirdetés

Dollármilliomos lehet, ha feltör egy Apple-gépet

Az Apple marketingjében mindig nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy a termékeiben elhelyezett adatok biztonságban vannak. A konszern most még többet, akár egy millió dollárt is fizet annak, aki biztonsági hibát fedez fel okostelefonjai vagy számítógépei szoftverében.
hirdetés

Kép: Pixabay

A nagy pénz csak annak jár, aki addig ismeretlen, a gépek iOS rendszerében emberi beavatkozás nélkül talált hibára hívja fel bizalmasan a gyártó figyelmét. Amennyiben új szoftverek próba-változataiban talál valaki hibát, 50 százalékkal nagyobb összegű jutalomra számíthat, írta Las Vegas-i jelentésében a Der Spiegel. Érdeklődők a jövő évtől különleges iPhone-okat kaphatnak az Apple-től, amelyek nagyobb betekintést engednek a rendszerekbe, mint a fogyasztók számára hozzáférhető telefonok.

Az amerikai óriáscég eddig legfeljebb 200.000 dollárt fizetett annak, aki veszélyes biztonsági hibára bukkant a termékeiben. Az új tarifák most a feladatok nehézségi foka szerint alakulnak. Százezer dollárig terjedő jutalmat kaphat, aki fel tudja törni a lezárt képernyőt, vagy egy preparált alkalmazás segítségével hozzájut a készülék használójának értékes adaihoz, illetve az iCloudon tárolt számlájához. Félmillió dollárig terjed a díj, ha a támadó a gépbe hatolva felhasználói adatokhoz jut a világhálón. Az Apple eyébként különös gondot fordít okos-telefonjai biztonságának védelmére. A vállalat 2016-ban perbe keveredett az FBI-jal, mert nem volt hajlandó szoftvert adni a hatóságnak, amellyel behatolhatnak egy gyanúsított mobiljába. A rendőrségnek végül külső hekkert kellett igénybe vennie.

Az sem igaz, hogy az Apple feltörhetetlen

Ilyen segítség persze napjainkban is hozzáférhető. Egy, a hírszerzésnél dolgozott amerikai

Felkínáljuk magunkat a tolvajoknak, aztán csodálkozunk
Az online térben, a rövid távú haszon érdekében felelőtlenül megosztott adatok sokkal védtelenebbé teszik a felhasználókat, mint gondolnák – derül ki a Kaspersky Lab új kutatásából.
szakértő szerint tévedés, hogy a Mac-gépek védettebbek a külső támadások elől, mint a Windows-szoftverrel működők. Patrick Wardle, az USA Nemzetbiztonsági Hivatala, az NSA munkatára volt. A rosszindulatú programok elhárításán, majd a titkosszolgálatok által használt módszerek fejlesztésén dolgozott. Nézete szerint hiba elfogadni az Apple érvelését, hogy Mac-gépei védettek a malware-támadások elől.

Korábban valóban kevesebb, a Mac-termékek ellen használt rosszindulatú szoftver létezett, de a hekkerek felismerték az utóbbiak által kínált lehetőségeket. A drágább Apple-gépeket ugyanis általában vezető szinten, vagy a fejlesztésnél használják a vállalatok, tehát a behatolástól több eredmény várható. Ezért az tapasztalható, hogy sok hekker, aki korábban a Windowst futtató gépek feltörésén dolgozott, most tapasztalatait felhasználva a Mac-gépek elleni támadási módszereket fejleszt ki.

hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo