hirdetés

5 tipp az Adwords használatához

A magyar online hirdetési torta harmadát kitevő Google Adwordsben komoly változtatásokat léptetett életbe a keresőóriás a nyár közepén. A változtatások egyszerűbbé, hatékonyabbá és nem utolsósorban olcsóbbá teszik a kis cégek online megjelenését.
hirdetés

Kép:Pixabay

A Google a nyáron alaposan megváltoztatta az Adwordsben elérhető lehetőségeket. Sok kisvállalkozás, amely a „Csináld magad!” módszerrel kezelte a hirdetéseit, hirtelen az online marketing mélyvizében találta magát, sokszor elveszve a beállítások tengerében.

Az online reklámoknál is fontos azonban tisztában lenni a jogszabályokkal. Itt megtalálja a lényeget.

Az óriáscég lépésének célja többek között az, hogy minél több hirdetést tereljen a feljövőben lévő mobileszközökre. Ez pedig nem kevés pénzt jelent, hiszen a teljes 35,5 milliárdos online reklámköltés 35 százalékát, mintegy 12,4 milliárd forintot Adwords hirdetésekre fordítják a vállalatok. A hirdetéseket használó kkv-vezetők azonban sok esetben tanácstalanul álltak a változások előtt, és a nemegyszer a sajtóban is tévesen megjelenő információk sem lendítettek a helyzeten.

SEO is kell
A Google több ponton is meghatározza a cégek online jelenlétét. A keresőoptimalizálás (SEO) elengedhetetlen feladat, amivel ráadásul folyamatosan foglalkozni kell ahhoz, hogy tényleg eredményeket produkáljon. Pontokba szedtük a legfontosabb dolgokat. Önnél rendben vannak?
– Pedig a rendszer egyszerűbb, könnyen kezelhetőbb lett – mutat rá Halász Zsófia, az Adict Interaktív Kft. PPC Google minősített szakértője a lényegre.

Most sokkal egyszerűbben, néhány kattintással meghatározható például az, hogy milyen platformon fusson a hirdetés. Eldönthető akár, hogy az okostelefonról indított keresés mellett ne, vagy éppen az, hogy csak ott jelenjen meg. Ráadásul egy kampányon belül több platform, több ütemezés is beállítható, és nem kell minden egyes formához új kampányt indítani. A szakértő szerint így azok a vállalkozók is képesek lesznek hatékonyan hirdetni, akik eddig csak alapszinten kezelték a beállításokat.

– Egy kkv-vezető számára előnyös lehet, ha a hirdetése mondjuk nem országosan, hanem célzottan, csak a szűkebb pátriájában – akár csak a városában – indított kereséseknél jelenik meg. Fontos az időzítés is. A felhasználó megadhatja a megjelenések napját, így elkerülheti a holtidőszakokat. Ilyen lehetőségek eddig is voltak, de csak hosszas keresgélés után bukkant rájuk a felhasználó, ha egyáltalán megtalálta – állítja Halász Zsófia.

5 Tipp az Adwords használatához
  • Legyünk tisztában azzal, mit szeretnénk elérni a kampány segítségével. Ennek megfelelően határozzuk meg a témáinkat és a kulcsszavainkat.
  • Döntsük el, hogy a hirdetésünk a Google kereső vagy tartalmi (display) hálózatában fusson-e. A két hálózaton eltérő az elérés a fogyasztókhoz.
  • Ne egy-két kulcsszót vegyünk fel a kampányunkba! Sokkal hasznosabb témák köré csoportosított kulcsszavakat megadnunk.
  • Ügyeljünk a licitre! A kattintásokért fizetni kell, legkevesebb 35 forintot, de akár 80 forintot is darabjáért. Ha jól lőttük be a kampányunkat, nem kell a maximális összeget megadnunk, hogy jó eredményt érjünk el.
hirdetés

Véleményvezér

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo