Négy dél-dunántúli borvidék részvételével megalakította a Pannon Borvidéki Régiót (rövidítve: Pannon Borrégiót) a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, az erről szóló rendelete a legújabb magyar Közlönyben jelent meg. A Pécsi-, a Szekszárdi-, a Villányi-, és a Tolnai borvidékből áll a Pannon Borvidéki Régió. (Az év pincészete is ebből a régióból került ki.)
Ennek döntéshozó testülete a Tanács, amely a hegyközségek elnökeiből, titkáraiból, valamint küldötteiből áll. A régió feladata - egyebek mellett - a marketing egységesítése, javaslatok kidolgozása a fajtahasználat összehangolására és a borrégió országos képviselete. A rendelet felsorolja, hogy a területen milyen szőlőfajtákból állítható elő - fehér-, vörös-, és muskotály - minőségi bor.
Feltétel az is, hogy az ültetvényeken hektáronként legalább 3.300 tőke legyen. Az újbor mennyisége hektáronként nem haladhatja meg a 100 hektolitert. A Pannon Borrégió területén előállított minőségi bort "Pannon Borrégió" logóval lehet forgalomba hozni. A hegybíró a származási bizonyítványban jelöli meg, hogy a termelő használhatja a régiós megjelölést.