hirdetés

Robbantott az ALDI: 300 ezernél is többet lehet keresni

A kereskedelemben jelentkező óriási munkaerőhiány miatt kénytelenek folyamatosan emelni a béreket az üzletláncok is. Az Aldinál a kezdő fizetés nyolc órára vetítve meghaladja a 270 ezer forintot, de a gyakorlott eladók jelentősen több pénzre számíthatnak.
hirdetés

Az Aldi 25, 30 és 35 órás részmunkaidős foglalkoztatásokat kínál, a nyolc órára vetített kereseti lehetőségek országosan azonosak. Óriási elmozdulás ugyanakkor a nyilvános információk alapján, hogy megjelöl kezdő fizetéseket (korábban ilyet nem tett), az eladó munkakörben ez nyolc órára számítva 272 ezer forint, de 10 év munkaviszony után (nem mondja, hogy nála eltöltött munkaviszony kell) ezek a pénzek megugranak. Tehát gyakorlott eladókat keres és ezt meg is akarja fizetni.

A megugrás nyomán a nyolc órára számított havi bruttó fizetés 352 ezer forint lesz. Egyelőre ezzel piacvezető az Aldi az élelmiszeres láncok

Jövőre is a képzett munkaerő lesz a probléma
Jó az adópolitika iránya, de még nem érzékelik az intézkedések számottevő hatását a hazai cégvezetők a Joint Venture Szövetség (JVSZ) tagjai körében végzett felmérése alapján. A vállalatvezetők többnyire javulóként érzékelik a befektetési környezet változásait, de a kiugróan magas áfa, illetve a magas bérterhek továbbra is hátránynak számítanak.
között, a nyilvános információk alapján. Ehhez a pénzhez hozzájön a cafetéria, ami a munkaidő hosszától függően lehet tízezer forint alatt, vagy felett néhány ezer forinttal. Ez 365 ezer forint körüli javadalmazást is jelenthet, amihez még további más juttatások is jöhetnek.

Az Aldi így 15% körül mozgó emelést adott az eladóknak. Az árufeltöltőknél úgy látszik, jobban áll a cég, mert ott csak 10% körüli az emelés, a nyolc órára vetített kereseti lehetőség 250 ezer forint körül jár, de itt is vannak még egyéb juttatások is.

Az Aldinál a múlt évben az elérhető legmagasabb javadalmazás az árufeltöltőknél havi bruttó 228 ezer forint volt, az eladók pedig 310 ezer forinthoz igazodó jövedelmet érhettek el.

A Lidl még nem lépett, kérdés, ő ront, vagy javít az Aldis dolgozók hangulatán.

(Forrás: blokkk.com)

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo