hirdetés

Moszkva ihatja meg a levét Trump keménykedésének

Oroszországot újabb amerikai szankciók fenyegetik, amelyek megbéníthatják a kereskedelmet és kitilthatják az Aeroflot járatait. A rubel árfolyama két éves mélypontjára zuhant, egy dollárért immár 66 rubelt kell adni.
hirdetés

Az Angliában élő volt orosz kém elleni vegyi fegyveres merényletre válaszul az USA újabb szankciókat vezetett be Oroszország ellen – ezután a rubel árfolyama két éves mélypontjára zuhant, egy dollárért immár 66 rubelt kell adni.

yahoo.com

Ezek az intézkedések azonban még csak a jéghegy csúcsát jelentik, a republikánusok és demokraták egyetértésével készülő újabb korlátozások sokkal súlyosabb következményekkel járnak majd.

A tervek szerint az augusztus 22-én bevezetendő intézkedések megtiltanák az orosz államkötvények forgalmazását csakúgy, mint azt, hogy az orosz nagybankok dollár-utalásokat bonyolíthassanak. Ugyanakkor tiltanák az orosz energiaipari cégekkel való együttműködést: ez érintené az olaj- és a gázipart, a (Paksot is építő) Rosatomot, nemkülönben az orosz-német együttműködéssel épülő Nordstream 2. gázvezetéket, amely ellen Washington már régen tiltakozik.

Trump és Juncker kicsit máshogy emlékeznek a megállapodásukra
Donald Trump úgy véli, megnyitotta Európát az amerikai farmerek előtt. Ezt azonban az EU-s vezetők vitatják, az Európai Bizottság szóvivője szerint nincs szó az amerikai élelmiszerek vámmentességéről.

E hírek jelentősen kihatottak a pénzpiacokra: az orosz Sberbank részvényeinek árfolyama több, mint 8 százalékot esett, míg a VTB banknál csaknem 5 százalékos volt a csökkenés.

Amerika azt várja Moszkvától, hogy tartsa be a vegyi és biológiai fegyvereket eltiltó egyezmény előírásait, mondjon le azok használatáról és engedjen nemzetközi ellenőröket az országba, akik ezt kontrollálják.

Miután valószínűtlen, hogy Oroszország eleget tenne ennek a követelésnek, válaszul további szankciók jöhetnek: a teljes áruforgalom betiltása, az Aeroflot járatainak kitiltása. A helyzetet súlyosbítja, hogy a novemberi kongresszusi választások előtt Trump elnöknek keménynek kell mutatkoznia – s ez az egyetlen kérdés, amiben egyetért kormánypárt és ellenzék.

(Forrás: Neue Zürcher Zeitung)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.
Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

A független képviselő töretlen szorgalommal igyekszik utánajárni, hogy hová kerülnek az uniós pénzek.
Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

A rendkívül magas magyar infláció mögött rossz, vagy tudatos kormányzati intézkedések állnak.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo