Már itt is van a SZÉP-kártya kihívója

Az Európai Bizottság ítélete után alig pár nappal máris felbukkant egy cafeteria szolgáltató, amely belépne az magyar piacra. Hamar kihívója akad a monopóliumát elveszítő SZÉP-kártyának.

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Kép: Freedigitalphotos

Az Európai Bíróság nemrég jogellenesnek minősítette az Erzsébet-utalványt és a SZÉP-kártyát, közölve, hogy azok nem egyeztethetők össze az uniós joggal, mivel sértik a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságát. (Itt olvashat az ítéletről részletesen.) A kormány új szabályozást dolgoz ki, a változással még jól is járhatnak a munkáltatók.

A cafeteria széles palettáját kínáló Multi-Pay 11 ezer partnerét már e-mailben arról értesítette, hogy újra aktiválja kártyáján a „munkáltatók körében népszerű ételfogyasztás zsebet" – tudta meg az Azénpénzem.hu. A Patika-csoport (ide tartozik a Multi-Pay is) számára fontos ítélet született Brüsszelben, mert az két olyan szolgáltatásukat is érinti (Multi-Pay Cafeteria ételfogyasztás és a SZÉP-kártya), amit három évvel ezelőtt kizártak a piacról- fogalmaz a portál.

Kártyaelfogadó partnereiknél az ételfogyasztás zseb funkció jelenleg is aktív, hatályban vannak az erről szóló szerződések is. Alig néhány ezer kártyán van azonban még költhető egyenleg (az évekkel ezelőtt feltöltött összeg itt a kártya négyéves lejártáig felhasználható). Bár az előkészületet megkezdték, a piacra lépésre vonatkozó végleges döntést kizárólag az új, a jelenlegi helyzethez igazított magyar jogszabályok ismeretében tudják meghozni. Az ördög, mint mindig, most is a részletekben rejlik, és ez különösen vonatkozik a SZÉP-kártya kibocsátói körének meghatározására – tette hozzá Lukács Marianna, a Patika-csoport igazgatója.

A PatikaCenter 2011 októberének elején adott be kérelmet SZÉP-kártya kibocsátásra, nyilvántartásba is vették a céget, de az engedélyezési hivatal (MKEH) ellenőrzése után törölték a kártyakibocsátók közül. Arról nincs információ, hogy a SZÉP-kártya-piacon szereplő három banknál is vizsgálódott volna a hatóság. A Patika viszont a rendeletből kiolvasható feltételeknek nyilvánvalóan megfelelt – írja a portál.

A magyar kormány az EB előtt lényegében azzal érvelt, hogy fontosnak tartotta, hogy a SZÉP‑kártya kibocsátója megfelelően integrálódva legyen a magyar gazdasági életbe. Ez különösen furcsává teszi az egyértelműen hazai tulajdonban levő egyik legnagyobb, a kártyahasználat terén bőséges tapasztalatokkal rendelkező egészségpénztár szolgáltatójának a piacról való kizárását.

Véleményvezér

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.
A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt

A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt 

Az Egyesült Királyság gazdasága mindig is a világ egyik legliberálisabb területe volt, úgy akartak szigorítani, hogy ezen az elven nem változtattak. Meg is lett az eredmény.
Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest

Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest 

Ez a vásárlás nem vonul be a magyar államosítások aranykönyvébe.
Szlovákok indítottak reklámkampányt magyaroknak, hogyha átruccannak a határon mennyivel olcsóbb minden

Szlovákok indítottak reklámkampányt magyaroknak, hogyha átruccannak a határon mennyivel olcsóbb minden 

Ha külföldre megy valaki, el ne felejtsen üres bevásárlószatyrot vinni.
Puccskísérlet a Budapesti Műszaki Egyetemen

Puccskísérlet a Budapesti Műszaki Egyetemen 

A Fidesz, ha elfoglalta Brüsszelt, akkor a Budapesti Műszaki Egyetem következik.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo