hirdetés

Magyarország és Budapest hatalmasat ugrott előre a nemzetközi konferenciaturizmus ranglistáján

Magyarország 9 helyet javítva a 27., Budapest 13 pozíciót előbbre lépve a 17. helyezést érte el a nemzetközi üzleti eseményeket összegyűjtő Union of International Associations (UIA) világranglistáján.
hirdetés

A legutóbb közzétett International Congress and Convention Association (ICCA) ranglista után, ahol Magyarország a 29., Budapest az előkelő 12. helyezést érte el, a Union of International Associations (UIA) is közzétette a városok és országok rangsorát: Budapest 47 megrendezett eseménnyel érte el a 17. helyezést, ezzel 13 helyet javítva a 2019-es pozíciójához képest. A városok listáját Brüsszel vezeti 319 rendezvénnyel, majd Szöul (263), Tokió (256), Bécs (195) és Párizs (149) következik. Budapest európai viszonylatban 11. a rangsorban. Az országos listán Magyarország 27. helyen végzett, 9 helyet javítva korábbi 2019-es pozíciójához képest.  A top 5 ország között USA, Korea, Japán, Belgium és Franciaország szerepel.

"Az újabb nemzetközi siker fontos visszaigazolása annak, hogy jó irányban haladunk és emellett a világranglistán tett jelentős előrelépés bizalomépítő eszköz lehet hazai partnereink üzletszerző tárgyalásain. A Magyar Kongresszusi Iroda csapatával folytatjuk a munkát annak érdekében, hogy desztinációnk a nemzetközi üzleti rendezvény ágazatban még versenyképesebb és ismertebb legyen. Hiszünk abban, hogy szolgáltatóinkkal és a magyar szellemi tőkével Európa legjobbjai között a helyünk!” – fogalmaz Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatója.

A UIA által közzétett riport, a világszerte megrendezett nemzetközi szövetségi kongresszusokat és konferenciákat tartalmazza, amely az ICCA rangsor mellett a nemzetközi konferencia és üzleti rendezvény szektor egyik legfontosabb listája. Az idei elemzés több, mint hatezer eseményt tartalmaz, amely 262 országban és 11.849 városban került megrendezésre. Az ICCA módszertantól eltérő módon, a UIA adatbázisban nem csak a rendszeresen megtartott, rotálódó, legalább 50 résztvevővel rendelkező rendezvények szerepelnek. Fontos szempont azonban, hogy a rendezvénynek egyértelmű kapcsolatban kell állnia a UIA adatbázisában szereplő nemzetközi szövetség valamelyikével, ahhoz, hogy ’A’ típusú besorolást érjen el, amely az éves rangsor alapját képezi.

hirdetés

Véleményvezér

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo