Ki ne hagyja! Fejenként 150 ezer forint vár az OTP-sekre

Már csak néhány napig nyilatkozhatnak az egészségpénztári tagok a befizetések után járó 20 százalékos adó-visszatérítésről, ugyanis a NAV május 22-ig várja a kiegészítéseket az adóbevallások kapcsán. Az OTP Egészségpénztár tagjai a több mint 16 milliárd egyéni és a közel 3 milliárd forint munkáltatói befizetés után most 3,8 milliárd forintról dönthetnek, és amennyiben rendelkeznek a visszatérítésről, rövidesen fejenként akár 150 ezer forintjukat is viszontláthatják.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A maximális adó-visszatérítés lehetőségével bárki élhet, akinek a tárgyévben van befizetett személyi jövedelemadója, nyilatkozik az adóbevallásában egészségpénztári tagságáról és rendelkezik adójáról, nincs 1000 forintot meghaladó adótartozása, továbbá, ha nem részesül családi adó-visszatérítésben, vagy ha annak igénybevételét követően marad olyan befizetett személyi jövedelemadója, amelyből kérhet pénztári visszatérítést is. Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, az egyéni és munkáltatói befizetések és a jóváírt támogatói adomány után 20 százalékos, maximum 150 ezer forint adó-visszatérítést lehet igényelni.

Az OTP Egészségpénztárhoz az előző évben több mint 1 340 000 egyéni befizetés érkezett, összesen több mint 16 milliárd forintnyi összegben. A munkáltatói befizetések száma meghaladta a 320 ezret, közel 3 milliárd forinttal. Így összesen majdnem 19 milliárd forintnyi befizetés érkezett a számlákra, amelyből a tagok összesen 3,8 milliárd forint adó-visszatérítésre lehetnek jogosultak.

„Ahogy azt a számok is mutatják, 2022-ben igen sikeres évet zártunk, hatalmas összegű adó-visszatérítést jelent a tagok számára” – mondta Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója, aki azt is kiemelte: „Az azonban nagyon fontos, hogy a visszatérítés nem jár alanyi jogon, ezt a pénztártagoknak egyénileg kell visszaigényelniük, az éves adóbevallásukban. Azaz idén már csak néhány nap van hátra, legkésőbb május 22-ig kell rendelkezniük az összegről, különben elveszik. Bízom abban, hogy aki eddig még nem tette, az a következő napokban él a lehetőséggel, hiszen akár 150 ezer forintról is beszélhetünk, ami minden pénztártag számára hatalmas segítség lehet a következő évben.”

Véleményvezér

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo