Jobban váltja a devizát egy magyar bank, mint a Revolut

Eddig leginkább csak a fintech-cégeknél - mint a Revolut - látott funkciót vezetett be a Gránit Bank mobilapplikációjában: azonnali devizaváltást az aktuális középárfolyamon, díj- és költségmentesen. A pár kattintással aktiválható szolgáltatást kedvező devizautalási díjak és a versenytársakhoz képest vonzó devizabetét-kamatok egészítik ki. A legtöbb hétköznapi szcenárió esetén ez kedvezőbb, mint a konkurenseknél.

Azonnali devizaváltási szolgáltatást vezetett be mobilalkalmazásában a Gránit Bank, a piacon a legkedvezőbb árazással. Az új szolgáltatást az applikációban azonnal igényelhető és használható EUR és USD alapú devizakártya egészíti ki.

Az új, innovatív funkció segítségével a Gránit Bank mobilalkalmazásában díjak és egyéb költségek nélkül, a kiemelten kedvező deviza-középárfolyamon lehet napközben (azaz munkanapokon 9 és 17 óra között) devizát váltani havi 550 ezer forintig. Ez az euró, dollár, svájci frank és angol font devizanemű bankszámlákon lehetséges.

Pár kattintással devizaszámlát, kártyát

A bankban már forintszámlával rendelkező ügyfelek a mobilalkalmazásban három kattintással, az új ügyfelek pedig a forintszámla-nyitással együtt, egy szelfivel, vagy a VideóBankon keresztül is kényelmesen nyithatnak devizaszámlát.

Egy akció keretében – 2024 végéig – díjmentesen nyitható devizaszámla mind a négy devizanemben.. Az euró és az USA dollár alapú devizaszámlához digitálisan is elérhető, így azonnal használható, és az első évben díjmentes devizakártya is igényelhető, szintén néhány kattintással.

Havi 550 ezer forintig ingyenes

A váltáshoz magas ügyfélélményt nyújtó, látványos grafikonokon követhető a devizák árfolyamának aznapi és múltbéli alakulása. Az appba épített kalkulátor pedig azonnal megmutatja a váltás utáni összeget.

A bank által jegyzett és öt percenként frissített kedvezményes devizapiaci középárfolyamon havi 550 ezer forintig lehet munkaidőben devizát váltani. Ez kiemelkedő ajánlatnak számít nemcsak a hazai piacon, hanem több – Magyarországon népszerű – fintech-cégek ajánlatához képest is a bank számítása szerint. Munkaidőn kívüli és a limitösszegen túli devizaváltáskor a pénzintézet az aktuális – a piaci ajánlatokhoz képest ugyancsak kedvező –  számlakonverziós árfolyamon vált, szintén díjmentesen.

Devizaváltási költségek (Forrás: Gránit Bank)
Devizaváltási költségek (Forrás: Gránit Bank)

Itt az év végi vásárlási láz

A banknál elsősorban a téli külföldi utazási szezonra, emellett az ünnepek időszakában ugrásszerűen megnövekvő  külföldi webshopokban történő fizetési tranzakciókra gondolva jöttek ki a fejlesztéssel.

Számításaik szerint a kedvezményes középárfolyamon való devizaváltás a lakosság széles köre számára lesz vonzó megoldás. Az innovatív devizaszolgáltatást az app-ban való azonnali díjmentes devizaváltás és a digitálisan igényelhető és azonnal használható EUR és USD alapú devizakártyák, valamint vonzó devizabetéti kamatokat és csökkentett devizautalási díjak egészítik ki.

A digitális bankolásé a jövő

A Gránit Bank 2010-es alapításától kezdve digitális üzleti modellt követ. A bank ügyfeleit elsősorban elektronikus csatornákon, okoseszközökön keresztül szolgálja ki. A társaság 2022-ben eddigi működésének legsikeresebb évét zárta, az auditált adatok szerint a mérlegfőösszeg meghaladta az ezermilliárd forintot, az adózás előtti eredmény pedig elérte a 13 milliárdot.

A növekedés 2023-ban csoportszinten is tovább folytatódott: az első kilenchavi adatok alapján a mérlegfőösszeg meghaladta az 1100 milliárd forintot, az adózás előtti eredmény megközelíti a 17,7 milliárdot, a kezelt ügyfélszámlák száma pedig 130 ezer.

Intézzük karosszékből pénzügyeinket

A Gránit Bank minden évben újabb és újabb innovatív digitális pénzforgalmi szolgáltatásokkal segíti, hogy az ügyfelek mind szélesebb köre kényelmesen, akár otthonról, utazás, és fiókban való sorban állás nélkül intézhessék pénzügyeiket. A bank digitális pénzügyi megoldásai révén Magyarország legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező pénzintézete.

A Gránit Bank 2022-ben a magyarországi bankok legrangosabb seregszemléjének számító „Mastercard - év bankja 2022” versenyben négy kategóriában szerzett dobogós helyet. A független zsűri a Gránit Banknak ítélte „Az év digitális banki UX megoldása”, valamint „Az év fiataloknak szóló programja” díjat is. 2023-ban a Global Banking and Finance Review Magazine a „Leggyorsabban Növekvő Digitális Bank Magyarországon 2023” díjat adományozta a pénzintézetnek.

Számításaik szerint a kedvezményes középárfolyamon való devizaváltás a lakosság széles köre számára lesz vonzó megoldás. Az innovatív devizaszolgáltatást az app-ban való azonnali díjmentes devizaváltás és a digitálisan igényelhető és azonnal használható EUR és USD alapú devizakártyák, valamint csökkentett devizautalási díjak egészítik ki. Mindemellett vonzó devizabetéti kamatok is találhatók a banki kínálatban, 12 hónapos lekötés esetén az EUR betét 3,25 százalékl, az USD betét 4,00 százalék, a CHF és a GBP betétek pedig 1,25 százalék kamatot fizetnek.

További részletek >>

Véleményvezér

Kimaradtak a pedagógus-béremelésből a gyermekvédelmi gyámok

Kimaradtak a pedagógus-béremelésből a gyermekvédelmi gyámok 

Vannak még gondok a gyermekvédelem területén.
Megszületett az első magyar extra szűz olívaolaj, nem tréfa

Megszületett az első magyar extra szűz olívaolaj, nem tréfa 

Egy álom lett kézzelfogható igazság.
Szenved Európa, kivétel litvánok és lengyelek

Szenved Európa, kivétel litvánok és lengyelek 

Nem bízunk a pozitív pénzügyi jövőnkben.
Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo