hirdetés

Irány a Kelet!

Megjelent a Piac&Profit októberi száma, amely számos érdekes olvasnivalót tartogat, miközben a magazinból a kis- és középvállalatok gyakorlati működését segítő szakértői anyagok sem hiányoznak. Az innovatív, az új utakat kereső vállalkozók elengedhetetlen üzlettársa.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

Középpontban: Irány a Kelet! Nehéz megítélni, hogy milyen lehetőségek rejlenek a magyar kis- és középvállalkozások számára „a keleti nyitás” kormányzati politikájában. Mindenesetre a Piac&Profit összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, amelyek a sikeres exporthoz kellenek. Az összeállításból kiderül az is, hogy milyen árucikkekre, melyik régióban mutatkozik kereslet, és az is, hogy az egyes országokban milyen kulturális szokásokhoz kell igazodniuk az üzletembereknek. Tovább az összeállításhoz...

Exportálni pénz és idő A lap cikkéből kiderül, hogy milyen támogatott exportforrások segítik a külpiacra lépését, valamint, hogy mi a banki finanszírozás feltétele. Első kézből olvashatnak az ősszel megjelenő eximbanki újdonságokról is! Tovább a cikkhez...

Hogyan: tippek cégvezetőknek Szakértői írások aktuális cégvezetési tudnivalókról minden hónapban. Ezúttal megtudhatjuk, hogy hogyan találhatunk megfelelő munkatársat, hogyan pozícionáljuk a cégünket, hogyan vonhatjuk le a bérelt gépkocsi áfáját, és azt is, hogy hogyan adhatunk év végén olcsóbban „pulykapénzt” dolgozóinknak.

A cash-flow tervezés 5+1 pontja Sok cégvezető nem ismeri cége naprakész pénzügyi adatat, emiatt a jövőt sem tudja megtervezni. Pedig, ahogyan egy jó háziasszony beosztja a kosztpénzt, a vállalkozás tulajdonosának is értenie kell a pénzgazdálkodás alapjait. Megmutatjuk, hogy mi a legfontosabb öt tudnivaló, amely a nadrágszíj-meghúzásban is segít. A +1 javaslat arról szól, hogy mit csinál a jó pénzügyi vezető, amikor nem lát beérkező pénzeket. Tovább a cikkhez...

Életmódi: Jönnek az Y-srácok! Asztalokon ugrálni, összevissza rohangálni ezután sem lesz az irodaélet jellemzője, de a nagyobb rugalmasság és a rövidebb meetingek valószínűleg szabállyá válnak, ahogyan az Y-generáció tagjai közül egyre többen elfoglalják helyüket a munka világában. Tovább a cikkhez...

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo