hirdetés

Nemcsak a számla érdekli a turistákat

Egyre környezettudatosabban utazunk és előnyben részesítjük a zöld megoldásokat a hagyományosakkal szemben - derül ki a Samsung európai felméréséből, amely a mai utazók azon igényeire fókuszált, amelyeket - többek között - választott szállodájuk irányában támasztanak.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

A felmérés során megkérdezett 5000 európai utazó közel egyharmada (29%) választana környezetbarát hotelt, ha lenne ilyen szűrési feltétel az online rendszerekben. Az elvárások egyértelműek: a válaszadók 65% szerint a hoteleket alacsony vízfogyasztású toalettekkel kellene felszerelni, 54% szerint pedig a vendéglátóknak előnyben kellene részesíteniük az olyan megújuló erőforrásokat, mint a szél, a nap vagy a hidro-elektronikus energia. A megkérdezettek fele (49%) gondolja, hogy a szállodákban hatékonyabb elektronikai eszközökre van szükség - példaként említve a sík képernyős, energiatakarékos televíziót.

Fenti környezettudatosságot támasztja alá a vendégek magatartása is. A válaszadók háromnegyede (76%) ugyanúgy óvja a környezetet szállodai tartózkodása során, mint otthon, és a gyakorlatban is tesz a környezeti terhek csökkentéséért. Majdnem mindig (88%) lekapcsolja a villanyt, ha kimegy a szobából, többször is használ egy törölközőt (63%), és az elektronikus készülékeket is áramtalanítja (59%), akár anélkül is, hogy megnézné, van-e azoknak energiatakarékos üzemmódjuk.

A Samsung is zöldül
A Samsung 2009 júliusában indította útjára a „Green Management” kezdeményezést, melynek célja, hogy a cég 2013-ra vezető környezetbarát vállalattá váljon. Az irány az alacsony széndioxid-kibocsátás melletti gazdasági növekedésre fókuszálva – az „Eco-Management 2013” terv részeként – négy alapvető „környezetkezelési” célt állapít meg. Ezek között szerepel az üvegház-gázok kibocsátásának 50%-os mérséklése a termelési egységeknél az értékesítés arányában (kibocsátott gázmennyiség osztva a bevétellel), a termékek közvetett üvegház-gáz kibocsátásának 84 millió tonnával történő csökkentése a következő 5 év során, illetve a Samsung termékek 100% környezetbaráttá tétele és a globális környezetvédelmi szabályok túlteljesítése.
hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo