Az összes mezőgazdasági terület 15,7 százalékán folytattak biogazdálkodást Ausztriában 2008-ban, a második helyen Svédország áll 9,9 százalékkal, a harmadik Olaszország 8,9 százalékkal. Az EU átlag 4,1 százalék volt. Magyarország még ettől is elmarad: mindössze 2,5 százalékot tett ki a biogazdálkodás.
A kis hányad ellenére Magyarország az EU azon csoportjába tartozik, ahol a legnagyobb mértékben nőtt az organikus termőterület 2007-2008 között: 15 százalékkal 123 ezer hektárra, a listavezető Spanyolországban 33 százalékos, Bulgáriában 22 százalékos, Szlovákiában 19 százalékos volt a növekedés. A 27 tagországot együttvéve tavaly 7,8 millió hektárra nőtt a biotermékek termőterülete.
Az unióban a szántóföldi biogazdálkodás legnagyobb részét, 44 százalékát a gabonafélék tették ki, majd a zöldtakarmányok következtek 42 százalékkal, friss zöldségféléket közel 4 százaléknyi területen termesztettek.