hirdetés

Öt magyar futhat az Olimpiai Lánggal

A Samsung Electronics, Olimpiai Játékok hivatalos támogatója 5 főt keres, akik Magyarországot képviselve vihetik az Olimpiai Lángot a 2012-es Londoni Nyári Olimpiát megelőzően. A program keretében korábban olyan emberek futottak a lánggal, mint Miklósa Erika operaénekes, Halász Judit színésznő, Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszónő, Barabás Éva műsorvezető, Besenyei Péter műrepülő versenyző, repülőoktató, berepülőpilóta vagy éppen Kovács István olimpiai és világbajnok bokszoló. A programhoz idén először a magyarországi SOS Gyermekfalu egyik kis lakója is csatlakozik.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

A Samsung jóvoltából az Olimpia évében ismét vihetik magyarok is a legendás Olimpiai Lángot útjának egy-egy szakaszán, olimpikonok, világbajnokok és más neves személyiségek váltópartnereként. A Samsung 1997 óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság partnere és a legutóbbi athéni olimpia óta az Olimpiai Fáklyafutás mozgalomé is. Az Olimpiai Fáklyafutás az olimpiai szellem világraszóló ünneplése, és egy életre szóló élmény azoknak, akik a Lángot a kezükben tarthatják.


Bemelegites Miló Vikivel

Az Olimpia az összefogásról és a teljesítményről szól. Olyan emberekről, akik komoly, a társadalom egésze számára jelentős teljesítményük által egy egész nemzetnek szereznek büszkeséget. A Samsung elsősorban olyan „hétköznapi" embereket keres, akik akár szakmai-, akár magánéletükben többet tettek, mint ami elvárható lenne, legyen szó jótékonysági tevékenységről, kiemelkedő szakmai eredményekről, vagy akár családon belüli helytállásról. Bárki jelölheti barátait, rokonait, vagy akár saját magát, ha úgy érzi, hogy megfelel a fentieknek. A zsűri döntése alapján kijelölt nyertes az Egyesült Királyság területén, Magyarországot képviselve futhat az Olimpiai Lánggal. Mindehhez elég, ha 2011. szeptember 1. után a samsungsport.hu linkre kattintva regisztrál, és maximum 1500 karakterben megírja, hogy kit és miért javasol, hogy hazánkat képviselje. Ezen túl mindössze néhány személyes adat megadására van szükség. A kiválasztás alapja az online pályázat tartalma. A legsikeresebb 5 pályázó valamennyi utazással összefüggő költségét a Samsung állja.

„A Samsung hitvallása szerint a sport nagyon fontos szerepet tölt be az életben, amely képes korra, nemre, nemzetiségre és vallásra való tekintet nélkül csapatokba állítani az embereket azért, hogy egy közös cél érdekében összefogjanak. Ez az oka annak, hogy a Samsung az eddigi számos sportesemény mellett egyre több sportkezdeményezéshez adja a nevét világszerte. Az efféle kezdeményezések jól példázzák, hogy a világban mennyire nagy jelentősége van az összefogásnak. Ezért is döntöttek úgy a Samsung alkalmazottai, hogy közösen futnak egy kört a Margitszigeten, ezzel szimbolizálva a cég egységes kiállását az olimpiai eszme mellett" - mondta Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. alelnöke.

 

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo